Κριμαία: Η Βουλή αποφάσισε να προσαρτηθεί η χερσόνησος στη Ρωσία!

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε ότι επιθυμεί η περιοχή να αποτελέσει εδαφική συνέχεια της Ρωσίας. Είναι χαρακτηριστικό ακόμη, ότι το δημοψήφισμα, που θα αποφασίσει για την αυτονομία της Κριμαίας ή την ένωσή της με την Ρωσία, θα διεξαχθεί τελικά τις 16 Μαρτίου και όχι στις 30 του ιδίου μήνα, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της

Κριμαίας.

Θα τεθούν δύο ερωτήσεις:« Η μία αφορά το αν είναι υπέρ η Κριμαία να αποτελέσει εδαφική συνέχεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η δεύτερη αφορά το αν είναι υπέρ η Κριμαία να γυρίσει στο Σύνταγμα του 1992», όπως δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Κριμαίας, Rustam Temirgaliev, σύμφωνα με το ITAR-TASS.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1992 η αυτόνομη δημοκρατία αποτελεί μέρος της Ουκρανίας και οι σχέσεις του με το Κίεβο καθορίζεται με αμοιβαίες συμφωνίες.

Οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παρά το γεγονός ότι η περιοχή έγκειται σε ειδικό καθεστώς και δεν εντάσσεται επίσημα στην Κριμαία, όπως ανέφερε ο Sergey Shuvainikov, βουλευτής του κοινοβουλίου της Κριμαίας. «Θα δώσουμε φωνή στους κατοίκους της Σεβαστούπολης», είπε χαρακτηριστικά στο RIA Novosti.

Οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Κριμαίας έχουν ψηφίσει ομόφωνα η περιοχή να αποτελέσει συνέχεια του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Να γίνει η Κριμαία συστατικό στοιχείο του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρει κείμενο του Κριμαϊκού κοινοβουλίου, που δημοσιεύτηκε από το RIA Novosti. Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση ο κόσμος χειροκροτούσε και φώναζε «Ρωσία». Ακόμη το κοινοβούλιο πήρε την απόφαση να ζητήσει από τη ρωσική ηγεσία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένωσης με την Ρωσία.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Κριμαίας έχουν καταγγείλει την νέα κυβέρνηση του Κιέβου ότι βρίσκεται στην εξουσία μετά από πραξικόπημα και δηλώνουν ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου καθώς και ο στρατός στην χερσόνησο θα πρέπει να παίρνουν εντολές μόνο από αυτές.

Οι κάτοικοι στην Κριμαία άρχισαν τις διαμαρτυρίες, όταν η νέα κυβέρνηση του Κιέβου κατάργησε με νόμο τις υπόλοιπες γλώσσες στη χώρα για επίσημα έγγραφα και θεωρεί ως επίσημη γλώσσα της χώρας μόνο την Ουκρανική.

Σημειώνεται ότι το ήμισυ του πληθυσμού στην χερσόνησο της Κριμαίας είναι Ρωσόφωνοι.

Στο μεταξύ ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την κρίση, ότι αυξάνει την «ένταση» και ότι επιδίδεται σε «προκλήσεις» στη χώρα του λέγοντας ότι: «Δεν είναι μόνο μια κρίση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, είναι μια κρίση στην Ευρώπη», και συνέχισε λέγοντας: «Ζητούμε από τη Ρωσία να πει αν είναι έτοιμη να διαφυλάξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη ή αν θέλει να ευθύνεται για νέες προκλήσεις και εντάσεις».

Το κείμενο που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο της Κριμαίας:

The post Κριμαία: Η Βουλή αποφάσισε να προσαρτηθεί η χερσόνησος στη Ρωσία! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα