Κέρκυρα / Ύδρευση – Σκουπίδια – Χαράτσι…, αποκάλυψαν την ανεπάρκεια του δημάρχου.!

Ο δήμαρχος, Γιάννης Τρεπεκλής, μέχρι και πριν το καλοκαίρι ήταν αδιαμφισβήτητος. Ουδείς σκεφτόταν να είναι απέναντί του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Μέσα σε ένα 3μηνο ήρθαν όλα…, «τούμπα», όπως λένε χαριτολογώντας στο νησί των Φαιάκων.

Το παμπάλαιο δίκτυο ύδρευσης κι αποχέτευσης, – που χρονολογείται από την εποχή των Ενετών – , τα σκουπίδια που αλλοιώνουν ένα ονειρώδες περιβάλλον όταν παραμένουν επί εβδομάδες ασύλλεκτα και το

χαράτσι για τα ακίνητα αποστρατεύουν, πριν την ώρα του, τον γαμπρό…, που έγινε δήμαρχος.!

Για την ύδρευση-αποχέτευση και καθαριότητα, η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και δη σε ένα νησί που κατά τους θερινούς μήνες ο πληθυσμός του πολλαπλασιάζεται. Η αβελτηρία της δημοτικής αρχής καθυστέρησε επί μακρόν την λήψη απόφασης στο Δ.Σ για την πρόσληψη 80 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στα μέσα Ιουλίου όταν το πρόβλημα είχε διογκωθεί κι η Κέρκυρα είχε παρουσιάσει μια αποκρουστική εικόνα εν μέσω τουριστικής σεζόν.! Αποτέλεσμα είναι να πνέουν μένεα, κατά του δημάρχου, επιχειρηματίες, τουρίστες και οι κάτοικοι του νησιού.

Την χαριστική βολή όμως τη δίνει το περιβόητο χαράτσι στα ακίνητα. Η Κέρκυρα, με το σχέδιο «Καλλικράτης», ενοποιήθηκε σε ένα Δήμο. Ο Δήμος όφειλε να εκτιμήσει και προτείνει…, «τιμές ζώνης» για τα ακίνητα εκτός πόλεως ευρισκόμενα και της υπαίθρου γενικά. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το εν λόγω θέμα ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 κι εστάλη στη ΔΕΗ στα τέλη του έτους. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ έκλεισε στις 30 Νοέμβρη για το εν λόγω ζήτημα, δεν συμπεριέλαβε τις προτεινόμενες «τιμές ζώνης» κι υπολόγισε όλα τα ακίνητα του νησιού με την τιμή πόλης όπως έπραττε με τον παλιό Δήμο Κερκυραίων.

Αποτέλεσμα είναι να πληρώνει χαράτσι ο χωριάτης για την αγροικία του στην ίδια τιμή με τον ξενοδόχο της Παλαιοκαστρίτσας και τον εστιάτορα της πλατείας Λιστόν.!

Ποιος στην Κέρκυρα, λοιπόν, είδε τον Άγιο Σπυρίδωνα και δεν τον φοβήθηκε…!!!

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα