Ιθάκη: Το Θιάκι… «φλέγεται» για νέο δήμαρχο!

Θύελλα έχει ενσκήψει στο ήσυχο και γραφικό τουριστικό θέρετρο του Ιονίου. Είχε δήμαρχο, ολίγον τι παράξενο, υπερβολικό, ή και προκλητικό, – πολλές φορές -, τώρα όμως δεν ξέρει αν έχει… ή δεν έχει και πρέπει να αναδειχθεί άλλος με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την κείμενη νομοθεσία.

Ο εν αργία τελών δήμαρχος, Γιάννης Κασσιανής, ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ακόμη το επίσημο έγγραφο καθαίρεσής του. Άρα πηγαίνει στο γραφείο του και εκτελεί τα καθήκοντά του…, ωσάν να μην συνέβαινε τίποτε. ( Αθάνατη Ελλάδα…, το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει.. )

Μέσα σ αυτό το ιδιόμορφο κλίμα, τα

σενάρια δίνουν και παίρνουν για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Άμεση προσφυγή του δημάρχου στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης.

Στη συνέχεια, και σύμφωνα με την αμεσότητα ή όχι της εφαρμογής της απόφασης για την καθαίρεση του δημάρχου, θα συγκεντρωθεί ο Συνδυασμός του κ. Κασσιανού, ο οποίος θα αναδείξει με την διαδικασία της εκλογής το νέο δήμαρχο του Δήμου Ιθάκης.

Αν δεν προκύψει δήμαρχος από την Παράταξη του δημάρχου, τότε δήμαρχος μέχρι τις εκλογές αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους του Συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευση, Σπύρος Κανδηλιώτης.

Όλα όμως εξαρτώνται από το αν…, Μπορεί ή όχι, να υπάρξει ανατροπή της απόφασης του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Οι υπάρχουσες πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι δικαστικές ενέργειες κατά της ΙΒ’ ΔOΥ Αθηνών (ΔOΥ Αγίου Δημητρίου) από τον κ. Κασσιανό, ο οποίος ζητά δικαστικά να αποδείξει η ΔOΥ την νομιμότητα των βεβαιωμένων οφειλών εναντίον του, από που έχουν προκύψει, αν είναι σε ισχύ, αν έχουν παραγραφεί και με ποιό τρόπο βεβαιώθηκαν οι προσαυξήσεις.

Η συγκεκριμένη δίκη έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, ενώ η ΔOΥ Αγίου Δημητρίου δεν έχει προσκομίσει ακόμα τα οικονομικά στοιχεία και τις πράξεις βεβαιωμένων οφειλών που της ζητά o καθαιρεθείς δήμαρχος.

Γ. Σπ. Π

Keywords
Τυχαία Θέματα