Η Έλενα Ράπτη θα «διδάξει» τη σεξουαλική υγεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες απέναντι στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι ο στόχος της βουλευτή της ΝΔ, Έλενας Ράπτη, η οποία ορίστηκε στις αρχές του χρόνου από το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου είναι μέλος, ως συντονίστρια στη χώρα μας για την προώθηση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, «Ένα στα πέντε», με σκοπό τον τερματισμό του φαινομένου αυτού.

Μάλιστα από τα μέσα του μήνα έως τα μέσα Ιουνίου θα περιοδεύσει σε πόλεις της χώρας με σκοπό την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή των εγκλημάτων σεξουαλικής βίας σε παιδιά.

Η Έλενα Ράπτη μίλησε για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη για και με τα παιδιά» δήλωσε ότι «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να διδάξουμε στο παιδί τον κανόνα του εσώρουχου. Δηλαδή ότι κανείς δεν πρέπει να το αγγίζει σε αυτή την περιοχή».

Μάλιστα η κυρία Ράπτη θέλει να συμβάλλει και στη δημιουργία ξενώνα για παιδιά που έχουν υποστεί σεξουαλική βία. «Έχω προτείνει να ενταχθεί στην ευέλικτη ζώνη των σχολείων μάθημα για τη σεξουαλική υγεία και αγωγή. Μπορούν να επιμορφωθούν σχετικά οι καθηγητές, βέβαια μπορώ κι εγώ να βοηθήσω και να πάω σε κάποια σχολεία για να μιλήσω» καταλήγει η Έλενα Ράπτη.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα