Η ΔΗΜΑΡ δεν θέτει θέμα πρωθυπουργού-Όλα ανοιχτά για εκλογές

Του Γιάννη Ντάσκα

«Θα δούμε τι θα γίνει αν ο πρωθυπουργός πει όχι στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και επιμείνει στις δικές του θέσεις.Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης και νομιμοποίησής της»
Αυτό μας είπε σήμερα ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Απέφυγε να πει αν θα οδηγηθεί

η χώρα σε εκλογές μετά από ενδεχόμενη διαφωνία των τριών αρχηγών απόψε και επανέλαβε «θα δούμε.Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να μην προχωρήσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου,να ανοίξει η ΕΡΤ με σαφές σχέδιο αναδιάρθρωσης και αν την κλείσει η συνδικαλιστική οργάνωσή της (ΠΟΣΠΕΡΤ) τότε ας έχει την ευθύνη για τη μη λειτουργία της η ΠΟΣΠΕΡΤ».
Ο κ. Χατζησωκράτης ήταν σαφής ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να θέσει θέμα πρωθυπουργού αλλά οπωσδήποτε πρέπει να συζητηθεί η “πρώτη σελίδα της προραμματικής συμφωνίας»
Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μας είπε ως τώρα δεν υπάρχει κάποια μεταβολή δεδομένων εν όψει της συνάντησης και συνέκλινε και εκείνος στο «θα δούμε μέχρι τη συνάντηση και κατά τη διάρκειά της τι θα προκύψει».
Κορυφαίος υπουργός (Νέας Δημοκρατίας) μας είπε πριν λίγο ότι «όλα είναι ανοιχτά παρά τις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού»
Μας είπε ότι θα μπορούσε να γίνει μια συμφωνία στη βάση της λειτουργίας της ΕΡΤ με δελτία ειδήσεων και υλικό από το πλούσιο αρχείο της μέχρι η επιτροπή υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο φτιάξει νέο οργανόγραμμα.
Στην ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε τις εκλογές μας είπε ότι «εκλογικά το ΠΑΣΟΚ αυτοκτονεί αν πάει σε εκλογές γιατί θα έχει μεγάλη ζημιά,όπως και η ΔΗΜΑΡ αλλά θα πανηγυρίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γιατί θα “καθαρίσει” με τη λίστα Λαγκάρντ και την παραγραφή»…

Keywords
Τυχαία Θέματα