Τρίτη ημέρα ντροπής! Ηλιοβασίλεμα και σκότος στη Σαντορίνη…

Προβλήματα παρουσιάζει ακόμα η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα, μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος, στο Μονολίθι και ότι είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες, σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία, καθώς όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.

Όπως εξήγησε μιλώντας
στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού, είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την Τρίτη έχει προκαλέσει οργή στην κυβέρνηση ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να… πέσουν κεφάλια.

Στην πιο δυσχερή θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, καθώς η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, είναι ότι η ηγεσία της Επιχείρησης νοιάζεται μόνο για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, την ώρα που, με την καθυστερημένη της αντίδραση στο ζήτημα της Σαντορίνης, εκθέτει τη χώρα στα διεθνή ΜΜΕ.

Αυτό που βαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση είναι ότι μια βλάβη στο σύστημα αποκάλυψε ότι η ΔΕΗ δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης. Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη δεν υπήρχαν και το μόνο που διέσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι γεννήτριες που είχαν κάποιοι -λίγοι- εκ των επιχειρηματιών…

Keywords
Τυχαία Θέματα