Η 27χρονη σύμβουλος του Πάπα που κολάζει ακόμα και το Βατικανό! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί όποιος βλέπει τη Φραντσέσκα Τσάουκι να φαντάζεται πως πρόκειται για κάποια σταρ του σινεμά, ωστόσο η 27χρονη μαροκινοιταλίδα είναι σύμβουλος δημοσίων σχέσεων του Πάπα Φραγκίσκου και είναι μέλος μιας από τις πλέον σημαντικές επιτροπές του Βατικανού.

Αποτελεί ένα από τα οκτώ μέλη της επιτροπής επιτήρησης των οικονομικών υποθέσεων της Αγίας Έδρας ενώ η κίνηση του Πάπα είχε εκληφθεί, ως έκφραση της αποφασιστικότητας του να φέρει νέο αίμα στους κόλπους του Βατικανού.

Την

προηγούμενη εβδομάδα όμως, όπως αναφέρει η iefimerida, αυτή η αναπάντεχη επιλογή του Φραγκίσκου μετατράπηκε σε πονοκέφαλο για τον ίδιο εξαιτίας της δημοσιοποίησης μηνυμάτων που η Τσάουκι είχε αναρτήσει στο twitter μερικές εβδομάδες πριν και στα οποία αναφέρεται επικριτικά σε σημαίνουσες προσωπικότητες.

Σε ένα από αυτά, χαρακτηρίζει τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε, υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, «διεφθαρμένο». Σε ένα δεύτερο μήνυμά της , δηλώνει ότι ο προκάτοχος του Φραγκίσκου, Βενέδικτος ΙΣΤ’, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του το Φεβρουάριο, έπασχε από λευχαιμία, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ενώ σε ένα τρίτο ισχυρίζεται ότι ο Πάολο Γκαμπριέλε, ο πρώην οικονόμος του Βενέδικτου ΙΣΤ’, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την κλοπή και τη διαρροή απόρρητων παπικών εγγράφων, δεν προέβη ποτέ στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο γεγονός είναι ιδιαιτέρα αποκαλυπτικό για τη μάχη εξουσίας που έχει ήδη ξεκινήσει το Βατικανό. Μάχη στην οποία βρίσκονται αντιμέτωποι ο Πάπας Φραγκίσκος, από τη μια πλευρά, και η πανίσχυρη Κουρία, από την άλλη πλευρά, το σώμα διακυβέρνησης της Αγίας Έδρας, μέλη του οποίου κατηγορούνται για ευνοιοκρατία και εμπλοκή σε σεξουαλικά σκάνδαλα και σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα