ΓΣΕΒΕΕ προς Στουρνάρα:«Ο κοινωνικός χρόνος ανοχής έχει σχεδόν εξαντληθεί»

«Ο κοινωνικός χρόνος ανοχής έχει σχεδόν εξαντληθεί. Όταν προηγούμενες ρυθμίσεις απέδωσαν ελάχιστα, είναι προφανές ότι η νέα δυσμενέστερη ρύθμιση, η οποία στερείται ουσιαστικού περιεχομένου, δεν έχει καμία προοπτική».

Αυτό υπογραμμίζεται σε επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αναφορικά με τις ρυθμίσεις για αποπληρωμή

οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι.Με την προωθούμενη ρύθμιση, μία μέση οφειλή στον ΟΑΕΕ της τάξης π.χ. των 10.000 ευρώ θα δημιουργήσει για έναν ασφαλισμένο που πληρώνει τρέχουσα εισφορά 860 ευρώ/δίμηνο, μία νέα υποχρέωση που θα φτάνει τα 1280 ευρώ (τρέχουσα εισφορά + δόση ρύθμισης). Αυτό το ποσό λειτουργεί από μόνο του αποτρεπτικά για ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση.

Αν μάλιστα προϋποθέτει και την καταβολή των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2013, τότε είναι βέβαιο, πως ουδείς θα μπορέσει να εισαχθεί σε αυτήν. «Δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι περισσότεροι από 300.000 ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, έχουν περάσει στην κατηγορία των οφειλετών μόλις την τελευταία τριετία. Απόρροια της δραματικής συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων τους», αναφέρεται στην επιστολή..

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει ένα νέο πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων με «πάγωμα» των παλαιών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα, την οποία δεν έχει σήμερα, να τις αποπληρώσει μετά το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα