Γρηγοράκος: «Η διαφθορά έχει διαβρώσει την Αυτοδιοίκηση»

«Η διαφθορά δεν είναι κάτι το καινούργιο. Έχει όμως διαπεράσει το σύνολο της αυτοδιοίκησης και έχει διαβρώσει τον ιστό της», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Λαμίας και στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής. Στην ημερίδα μετείχαν ακόμα ο ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, η ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπη Γερακούδη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Κλέαρχος Περγαντάς, ενώ μετείχαν και όλοι οι δήμαρχοι από τη Στερεά Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγοράκος η διαφθορά στη χώρα μας «έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και δεν χρειάζεται καμία συγκάλυψη» και έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πλαίσιο που διαμορφώνεται, λέγοντας ότι «η διαφάνεια κατοχυρώνεται και η διαφθορά περιορίζεται μέσα από την αναμόρφωση της αυτοδιοίκησης», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα πως «αποτελεί ζωτική ανάγκη η αναμόρφωση της αυτοδιοίκησης».
Ανέφερε δε συγκεκριμένες αναφορές στον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης μέχρι το επίπεδο λήψης των αποφάσεων, και κάλεσε τους δημάρχους που ήταν παρόντες να δείχνουν «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» γιατί «μόνο τότε θα πείσουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι».

The post Γρηγοράκος: «Η διαφθορά έχει διαβρώσει την Αυτοδιοίκηση» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα