«Φούφουτους» αποκάλεσε τους εκπροσώπους της τρόικας ο Πάγκαλος

Στην «Πρωινή Ενημέρωση» της Δημόσιας Τηλεόρασης μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί θητεία Γιώργου Παπανδρέου μίλησε για τους δυο πρώην ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, λέγοντας πως αποτελούν
παρελθόν από το κόμμα.

Παράλληλα, μίλησε και για τα «γενέθλια» του κόμματος, λέγοντας ότι χθες δεν πήγε για πρακτικούς λόγους και σήμερα, όπως ανέφερε, δεν τον ενδιαφέρει να πάει. Είπε ότι θα «ήταν ελαφρώς γελοία ως ιδέα η άνοδος των Παπανδρέου και Σημίτη στην πολιτική». Επιτέθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν βλέπω τι είδους κυβέρνηση μπορούμε να κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διαφορά και διχασμός».

Ανέφερε ότι: «Εγώ είμαι τελείως αντίθετος με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ζήσαμε την περίοδο που αυτά τα σχήματα δοκιμάστηκαν και πέρασαν στο περιθώριο».

Τόνισε με νόημα ότι: «Δε θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κέντρο. Αν ήταν κέντρο, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έκανε την επιλογή να ηγηθεί του κέντρου». Είπε ότι «Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι το ΠΑΣΟΚ».

Και μίλησε ξανά για την αξιωματική αντιπολίτευση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα τραμπούκων όπως είναι από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δικαίωμά τους να μου ρίχνουν γιαούρτι όταν πάω να πω μια άποψη δημόσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του πολιτεύματος. Γι’ αυτό είμαι εναντίον της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόσημα συμμετρικά σχήματα ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή», είπε προσθέτοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει την ΕΡΤ γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας;».

Σχολίασε και το e-mail της τρόικας λέγοντας: «Είχα πει ότι δεν μπορεί ο κάθε φούφουτος να έρχεται στην Ελλάδα και να υπαγορεύει λύσεις. Οι πρωτοβουλίες τους πρέπει να ελέγχονται από κάποιους. Τι εννοούν δηλαδή; Η πρόταση της τρόικας για τα αμυντικά συστήματα είναι από το 2011».

Σχολίασε ακόμη τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση. Βλέπω όμως πολλά θετικά πράγματα».

Αναφορικά με το μέλλον του στην πολιτική, είπε: «Εγώ έχω αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν θα είμαι υποψήφιος για τη βουλή και δεν θα μετέχω στην ηγεσία κομμάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα