Ευρωλίγκα: Πρόστιμο και προειδοποίηση σε ΠΑΟ

Μόλις λίγες ώρες πριν το τρίτο παιχνίδι των playoffs με την Μπαρτσελόνα (που βρίσκεται σε εξέλιξη) η Ευρωλίγκα, επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό και προειδοποίησε για μόνιμο ή προσωρινό αποκλεισμό αν δεν συμμορφωθεί στο μέλλον.

Η Ευρωλίγκα τιμώρησε με τεράστιο χρηματικό πρόστιμο τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τον Παναθηναϊκό, για τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν ύστερα

από το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελωνη και μάλιστα ξεκαθαρίζει πως στο μέλλον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εκτός από πρόστιμα να αποκλείσει προσωρινά ή μόνιμα τους «πράσινους» από τη διοργάνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής της Ευρωλίγκας επιβάλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού και στον Παναθηναϊκό για δηλώσεις που έγιναν ύστερα από το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (9/04). Οι παραβάσεις αφορούσαν τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο που αφορούν την έλλειψη αμεροληψίας εκ μέρους της Ευρωλίγκας, σχόλια που αναπαράχθηκαν από πολλά Μέσα, κάνοντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έκρινε πως ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού και το σεβασμό όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση και δεν προσπάθησε να διορθώσει με κάποιον τρόπο τις αβάσιμες κατηγορίες, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά σε όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση.

Σε αυτή την απόφαση, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής έχει σημειώσει επίσης πως ο Παναθηναϊκός έχει διαπράξει επανειλημμένα διάφορες παραβάσεις στη διοργάνωση, παρά τις προειδοποιήσεις και τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί. Ο Δικαστής δήλωσε πως λόγω των επανειλημμένων παραβάσεων στο μέλλον θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο, να επιβάλλει εκτός από πρόστιμα, το μόνιμο ή προσωρινό αποκλεισμό του από τη διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα