Επιτροπή Φιλίας των κοινοβουλίων Ισραήλ και Κύπρου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ισραηλινού κοινοβουλίου, Γιόλι – Γιόελ Έντελσταϊν, δήλωσε ότι ¨το Ισραήλ είναι, σήμερα, ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος της Κύπρου”.

Η αδελφοποίηση των δύο κοινοβουλίων ανακοινώθηκε κατά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας νωρίτερα μεταξύ του κ. Έντελσταιν και του προέδρου της Κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

“Είχαμε μια πάρα πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον πρόεδρο της Κνεσέτ, που,

σημειώνω, είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος της Βουλής του κράτους του Ισραήλ επισκέπτεται την Κύπρο” ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Πρόσθεσε ότι “σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η δημιουργία Επιτροπής Φιλίας μεταξύ του Κοινοβουλίου του Ισραήλ και της Κύπρου”.

“Είναι μια σημαντική απόφαση, που σηματοδοτεί την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων” είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

“Το Ισραήλ, ο άλλοτε ξεχασμένος μας γείτονας, είναι σήμερα -και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να το κάνουμε πράξη- ο αξιόπιστος σύμμαχος μας”, κατά τον κ. Νεοφύτου.

“Ο άλλοτε ξεχασμένος μας γείτονας προσφέρεται σήμερα ως ο πιο αξιόπιστός μας εταίρος” επανέλαβε.
Keywords
Τυχαία Θέματα