Ένα ποτάμι…οχετός

Της Χρυσούλα Γιαταγάνα

Το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό. Στις ανατροπές των πολιτικών συσχετισμών και τη διαχείριση των κρίσιμων θεμάτων, παίζονται πολλά. Οικονομικά συμφέροντα, καριέρες, ονόματα, ακόμα και η προσωπική ελευθερία, όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και εθνικά συμφέροντα.

Έτσι άρχισε να κυλάει το ποτάμι των πολιτικών τυχοδιωκτών. Ένα ποτάμι-οχετός, με δυσώδες θολό περιεχόμενο. Επάνω του προσπαθούν να επιπλεύσουν φελλοί και πολιτικά σκουπίδια. Χωρίς ιδεολογία, χωρίς τριβή σε κοινωνικούς αγώνες, μαλθακά όντα, υπηρέτες μια ζωή, διαπλεκόμενων συμφερόντων. Η μόνη ξεκάθαρα

διατυπωμένη θέση τους ότι τα Σκόπια έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται «Μακεδονία». Δηλαδή η εθνική μειοδοσία και η οικονομική στήριξη από ξένα κέντρα, δεν κρύβεται.

Στο λασπωμένο νερό του, προσπαθούν να ξεπλυθούν ή να κρυφτούν, αμαρτίες ανθρώπων που έβλαψαν την Ελλάδα. Με πληρωμένες δημοσκοπήσεις, στημένες ώστε να λειτουργήσουν σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προσπαθούν να προσδώσουν ουσία σε κάτι κενό. Τρίτο κόμμα, λένε… Ο Θεοδωράκης καλύτερος για πρωθυπουργός, λένε, και πιστεύουν ότι μας παραμυθιάζουν.

Θα τιμωρηθούν, με χλεύη και απαξίωση. Γιατί ο λαός υποφέρει από τις αμαρτίες που αυτοί προσπαθούν να ξεπλύνουν. Αυτός ο λαός έχει αφυπνιστεί, είναι οργισμένος, απλά αυτοί, στα ψηλά σαλόνια τους, δεν το αντιλαμβάνονται. Ας αντιμετωπίσουμε αυτό το εγχείρημα ακαδημαϊκά. Να δούμε έως που μπορεί να ξεπέσει ένας πιστός δούλος εννόμων αφεντάδων. Ποιά τεχνάσματα θα χρησιμοποιηθούν, τι ποσά θα δαπανηθούν. Πόσο τυφλοί είναι αυτοί που μας θεωρούν «πρόβατα», τη στιγμή που είμαστε «ταύροι» εξοργισμένοι μπροστά σε κόκκινο πανί.

* Η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα είναι βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

The post Ένα ποτάμι…οχετός appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα