Ελλάδα- Εσθονία 4-1

Η ομάδα του Κώστα Τσάνα ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο Euro U-19, χάνοντας με 2-1 από την Ισπανία, όμως στη 2η αγωνιστική ήταν καταιγιστική και με το εντυπωσιακό 4-1 επί της διοργανώτριας Εσθονίας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που την συνόδευε πριν την αναμέτρηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Διαμαντάκος, καθώς πέτυχε δύο πολύ όμορφα γκολ, το τρίτο και το τέταρτο, ενώ ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος, βγάζοντας εξαιρετική ασίστ για τον

Σπύρο Φουρλάνο.

Πλέον, η εθνική θα διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Πορτογαλία την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά, όπου ίσως και η ισοπαλία να της είναι αρκετή για να πετύχει το στόχο της (σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων).

Με τη νίκη πάντως αυτή, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε ουσιαστικά την τρίτη θέση στον όμιλο, κάτι που σημαίνει πως θα δηλώσει “παρών” (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, νίκη δηλαδή της Εσθονίας επί της Ισπανίας την 3η αγωνιστική) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το 2013 στα γήπεδα της Τουρκίας.

Πρώτα δοκάρι, μετά… Κατίδης

Οι διοργανωτές Εσθονοί είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιριά στο παιχνίδι στο 17′, όταν ο Ράουντσεπ έστειλε τη μπάλα άουτ από κάλη θέση μέσα στην περιοχή ενώ στο 28′ η Εθνική άγγιξε το γκολ, με τον Κουρμπέλη να πιάνει το σουτ μετά από ωραία ενέργεια του Μαυρία και τη μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι.

Η ελληνική ομάδα ήταν πάντως καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους και επιβραβεύτηκε στο 43′: ο Σταφυλίδης έκανε τη σέντρα για τον Κατίδη και ο δεύτερος (φώτο) άνοιξε το σκορ με κοντινή καρφωτή κεφαλιά.

MVP ο Διαμαντάκος, γκολάρα ο Φουρλάνος

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους σημειώθηκε το ομορφότερο γκολ του αγώνα και αυτό με το οποίο ξεκαθάρισε ουσιαστικά το τοπίο αναφορικα με το ποια ομάδα θα έπαιρνε τη νίκη.

Ο Διαμαντάκος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φουρλάνος πετάχτηκε εντυπωσιακά μέσα στην περιοχή, για να πιάσει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και να τη στείλει στην απέναντι γωνία του Γκούρνικ (2-0).

Στο 71′ ο Καπίνο πραγματοποίησε τη δυσκολότερη επέμβασή του στο ματς, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ με τη γροθιά του μετά από καλοστημένη εκτέλεση φάουλ από τον Λούγκεντ, για να έρθει το 3-0 στο 85′ με τον Διαμαντάκο.

Ο άσος του Ολυμπιακού δέχτηκε ωραία κάθετη πάσα από τον Μπακασέτα, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό ψύχραιμο πλασέ με το αριστερό έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Λούιγκεντ πέτυχε το γκολ της τιμής για τους διοργανωτές στο 91′ με σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η Εθνική δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με τη… σέντρα πρόλαβε να πετύχει και τέταρτο γκολ.

Σκόρερ και πάλι ο Διαμαντάκος, ο οποίος δέχτηκε μπαλιά-τρύπα από τον Γιαννιώτα και με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ για την Εθνική Νέων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εσθονία: Γκούρνικ, Κούκεμπαλ, Ίνγκερμαν, Μετς, Πικ, Κλέ

Keywords
Τυχαία Θέματα