Δημοσκόπηση: Η τρόικα υπηρέτης των πολυεθνικών

Οκτώ στους δέκα Έλληνες και συγκεκριμένα το 81%, πιστεύει πως η τρόικα ενδιαφέρεται μονάχα να εξασφαλίσει κέρδη για τα μεγάλα πολυεθνικά συμφέροντα, σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως καταγράφεται από έρευνα που πραγματοποίησε η Alco, για λογαριασμό του newsbomb.gr.

Ακόμη μόνο ένας στους είκοσι (5%) θεωρεί πως η τρόικα πράγματι

ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, ώστε –κατ’ επέκταση- να βελτιωθεί και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.

Κατά την έρευνα της Alco, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Στην ερώτηση : «Κατά τη γνώμη σας η επίσκεψη Μέρκελ ήταν θετική γιατί βελτίωσε τη διεθνή εικόνα της χώρας ή αρνητική γιατί με αντάλλαγμα μόνο κάποια καλά λόγια δεχτήκαμε να ξεπουλήσουμε το δημόσιο πλούτο της Ελλάδος;», το 60% των ερωτηθέντων απάντησε «Αρνητική», ενώ μόλις το 24% απάντησε «Θετική».

Ακόμη οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, συγκεκριμένα το 37%, δηλώνει ότι δεν δύναται να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το Κράτος, μετά τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν και ακόμη, το 36%, δηλώνει, επίσης αναφορικά με τα νέα μέτρα έτοιμο να κατέβει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα