Δημοκοπική κατάρρευση του ΑΚΕλ

Δημοκοπική κατρακύλα για το ΑΚΕΛ στην Κύπρο, αφού η κακή πορεία της κυπριακής οικονομίας και οι επιπτώσεις στη καθημερινότητα των πολιτών έχουν στοιχίσει σημαντικά στα ποσοστά του κόμματος.

Η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έχει πληγεί σημαντικά καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» το ΑΚΕΛ

έχει πέσει στο 15% και βρίσκεται σχεδόν 12 μονάδες πίσω από το κυβερνών κόμμα, τον ΔΗΣΥ που αγγίζει το 27% (26,9%). Το ΔΗΚΟ που επίσης μετέχει στη κυβέρνηση παραμένει τρίτο κόμμα με 8,4% και το ακολουθεί με 4,7% το νεοιδρυθέν κόμμα του Γ. Λιλλήκα η «Συμμαχία Πολιτών».

Το σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ περιορίζεται στο 4,3% και το ακολουθεί κατά- πόδας το Κίνημα Οικολόγων με 4,2%. Το «υποκατάστημα» της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ ξεπερνάει κατά 0,1% το εκλογικό όριο για είσοδο στη Βουλή με 1,9% ενώ το ΕΥΡΩ.ΚΟ περιορίζεται στο 1%.

Σημαντικό είναι το ποσοστό των λευκών, των αναποφάσιστων και αυτών που δηλώνουν πως δεν θα πάνε να ψηφίσουν που ξεπερνάει το 30%. Αδιαμφισβήτητος νικητής της δημοσκόπησης και ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με 60% θετικών απόψεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν προκύψουν οι συλλήψεις κορυφαίων στελεχών του ΑΚΕΛ για υποθέσεις που αφορούν μίζες.

The post Δημοκοπική κατάρρευση του ΑΚΕλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα