Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής στα μπαράζ

Δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής και πώς θα έχει την τύχη στα χέρια της στα πλέι-οφ του Νοεμβρίου.

Τα μπαράζ τον ερχόμενο Νοέμβρη (15 και 19 οι αγώνες) μοιάζουν πλέον ως ο πιο πιθανός δρόμος της Ελλάδας για να βρεθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το καλοκαίρι το 2014.

Για να βρεθεί πρώτη η Εθνική, πρέπει

να “αυτοκτονήσει” η Βοσνία, ενώ για να μείνει τρίτη, πρέπει να «αυτοκτονήσει» η ίδια.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι γίνεται με τα μπαράζ. Σε αυτά θα συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι δεύτεροι από τους 9 ομίλους. Επειδή ο τελευταίος όμιλος έχει 5 ομάδες (όλοι οι άλλοι έχουν 6), για να βγει η βαθμολογία δεν θα υπολογιστούν στους 8 πρώτους ομίλους τα δύο ματς με την τελευταία της βαθμολογίας.

Στα κριτήρια της ισοβαθμίας, μετρά πρώτα η διαφορά τερμάτων και μετά τα περισσότερα γκολ υπέρ. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει την καλύτερη βαθμολογία καθώς δεν έχει παίξει ακόμα με το Λιχτενστάιν το οποίο είναι τελευταίο. Αν τελείωναν τώρα οι όμιλοι, εκτός θα έμενε η Αγγλία, αφού έχει μόλις 4 αγώνες στην βαθμολογία:

Η Εθνική είναι σχεδόν απίθανο να μείνει 9η στην παραπάνω βαθμολογία. Συνεπώς όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κλήρωση. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το πώς θα τοποθετηθούν οι ομάδες, αλλά στα μπαράζ του Μουντιάλ του 2010, χωρίστηκαν με βάση την κατάταξή τους στην βαθμολογία της FIFA (όπως και στα μπαράζ του Euro 2012).

Υπολογίζοντας το ίδιο κριτήριο, η κλήρωση τώρα θα ήταν:
Δυνατοί:

Κροατία (4η), Ρωσία (11η), Ελλάδα (16η), Γαλλία (18η)

Αδύνατοι:

Ουγγαρία (33η), Αλβανία (38η), Βουλγαρία (46η), Αυστρία (76η)

Οι αντίπαλοι λοιπόν θα ήταν ιδιαίτερα βατοί για να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Λογικά στο ίδιο επίπεδο θα είναι και οι πιθανοί αντίπαλοι τον Νοέμβρη. Αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία της FIFA μας περνάνε:

Ισπανία, Γερμανία, Κροατία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Βέλγιο και Ελβετία.

Όπως θα δείτε και στην εικόνα τον ομίλων, 6 ομάδες από αυτές αναμένεται να τερματίσουν πρώτες: Ισπανία, Γερμανία, Κροατία ή Βέλγιο (ίδιος όμιλος), Ολλανδία, Πορτογαλία ή Ρωσία (ίδιος όμιλος) και Ιταλία.

Για την πρωτιά παλεύουν και Αγγλία, Ελβετία. Μία από τις δύο να τα καταφέρει, η Ελλάδα θα είναι στους δυνατούς.

Η εικόνα των ομίλων:

1ος όμιλος: Η πρόκριση παίζεται ανάμεσα σε Κροατία-Βέλγιο. Και οι δύο ομάδες έχουν καλύτερη βαθμολογία από την Ελλάδα.

2ος όμιλος: Η Ιταλία πάει για την πρωτιά. Βουλγαρία-Τσεχία κυνηγούν τα μπαράζ έχοντας χειρότερη βαθμολογία από την Ελλάδα.

3ος όμιλος: Η Γερμανία περνάει πρώτη, Αυστρία-Ιρλανδία για μπαράζ με χειρότερη βαθμολογία.

4ος όμιλος: Πρωτιά για Ολλανδία, Ουγγαρία-Ρουμανία για μπαράζ με χειρότερη βαθμολογία.

5ος όμιλος: Καλύτερα να πάρει την πρωτιά η Ελβετία που έχει καλύτερη βαθμολογία. Οι υπόλοιπες για τα μπαράζ (Αλβανία, Ισλανδία, Νορβηγία) είναι από κάτω μας.

6ος όμιλος: Πορτογαλία-Ρωσία πάνε για πρωτιά με καλύτερη βαθμολογία. Λίγες ελπίδες για μπαράζ για Ισραήλ (με χειρότερη).

8ος όμιλος: Θέλουμε πρωτιά Αγγλίας ώστε Μαυροβούνιο ή Ουκρανία να πάνε μπαράζ (έχουν χειρότερη).

9ος όμιλος: Ισπανία-Γαλλία κυνηγούν πρώτη θέση, φαβορί οι Ίβηρες. Καλύτερη βαθμολογία η Ισπανία, από κάτω μας η Γαλλία.

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα