Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη ασπίδα προστασίας στις ακρότητες

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε την ανάγκη να αφήσουμε την δικαιοσύνη να ολοκηρώσει το έργο της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε τις δηλώσεις στα πλαίσια της εκδήλωση της 27ηςεπετείου του Πανελλήνιου εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των δικαστών.

Συμπληρώνοντας ο κύριος Αθανασίου τόνισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύσει τη Δημοκρατία

από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει αυτό μέσα στα όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους ορίζουν.

«Πρέπει να αντιμετωπίσει τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους όχι με τα όπλα τους, αλλά με τη δημοκρατική νομιμότητα. Ας την αφήσουμε, λοιπόν, να το πράξει. Ας την αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο της. Το έργο της που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση, την νηφάλια την οριστική και αμετάκλητη. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να το κάνει γιατί είναι θεσμικά ανεξάρτητη, τόσο ανεξάρτητη που άλλες έννομες τάξεις θα ζήλευαν. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και ταυτόχρονα εγγύηση ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, λειτουργεί και αντιμετωπίζει όποιον επιχειρεί να την υπονομεύσει. Η Πολιτεία, με τη σειρά της, οφείλει να τονίζει και να αναδεικνύει αυτή την ανεξαρτησία με όλους τους συνταγματικά κατοχυρωμένους τρόπους», είπε ο κ. Αθανασίου,

Ενώ είπε χαρακτηριστικά, «Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της Πολιτικής και της δημοσιογραφίας που επί δύο 24ωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους. Επιμένουν να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα Μ.Μ.Ε. και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας. Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό. Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».

The post Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη ασπίδα προστασίας στις ακρότητες appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα