Αποσύρεται οριστικά ο Σουμάχερ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την F1 στο τέλος 2012.
Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε χωρίς ομάδα την επόμενη χρονιά, μετά την ανακοίνωση της Mercedes ότι θα τον αντικαταστήσει το 2013 με τον Λιούις Χάμιτλον.

Ο 43χρονος γερμανός έδωσε συνέντευξη Τύπου, στη Σουζούκα , από κοινού με τη γερμανική ομάδα, κάνοντας γνωστή την απόφασή του να κρεμάσει οριστικά το αγωνιστικό του κράνος, 21 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην F1.
“Εχω αποφασίσει να αποσυρθώ στο τέλος της

χρονιάς, αν και ακόμα είμαι σε θέση να συναγωνιστώ με τους καλύτερους οδηγούς εδώ γύρω”, είπε ο Σουμάχερ.

“Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πεις αντίο και αυτό ακριβώς θα κάνω. Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν είχα ακόμη το κίνητρο και την ενέργεια που χρειάζονται για να συνεχίσω.Δεν είναι το στιλ μου να κάνω κάτι αν δεν το νιώθω 100%. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι απελευθερωμένος από αυτές τις αμφιβολίες” συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της πετυχημένης διαδρομής του στον χώρο, ο Σουμάχερ κέρδισε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, αριθμός-ρεκόρ στην ιστορία του σπορ.

Επιπλέον, έχει τις περισσότερες νίκες (91), τις περισσότερες pole position (68) και τα περισσότερα βάθρα (155) από κάθε άλλον οδηγό.

Η πιο παραγωγική φάση της καριέρας του ήταν από το 1991 ως και το 2006, αγωνιζόμενος πρώτα για την Benetton και στη συνέχεια για την Ferrari.

Στο τέλος της σεζόν 2006 αποφάσισε να αποχωρήσει από τους αγώνες, για να επανέλθει το 2010 με τη νεοσύστατη ομάδα της Mercedes, χωρίς να καταφέρει ωστόσο να αναβιώσει το ένδοξο παρελθόν του (ο απολογισμός του με τα Ασημένια Βέλη είναι μόλις ένα βάθρο στο φετινό GP Ευρώπης).

Έπειτα από την απώλεια της θέσης του από τον Χάμιλτον, ο Σουμάχερ φερόταν να έχει πρόταση από τη Sauber για να συνεχίσει να αγωνίζεται στην F1 μαζί της, κάτι που τελικά δεν θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα