Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο καλείται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα, που έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει στο βασικό σενάριο που αφορά συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, καθώς και στις πρώτες απολύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στην νέα συνάντηση

των τριών κυβερνητικών εταίρων, η οποία θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσουν τα θέματα που δεν πρόλαβαν να ανοίξουν στην προηγούμενη συνάντησή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει καταλήξει στην συγχώνευση δύο ή τριών μεγάλων ομοειδών εταιρειών του Δημοσίου, που εμφανίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και στην κατάργηση σειράς μικρότερων οργανισμών της περιφέρειας.

Από το σχέδιο αυτό θα προκύψει και ένας μικρός αριθμός -σε σχέση με τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του χρόνου- απολύσεων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει δείγμα γραφής προς την τρόικα.

Τα υπόλοιπα «αγκάθια» που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα είναι η πορεία των εσόδων και ο φόρος ακινήτων, ενώ σημαντικό χαρακτηρίζεται και το θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα