«Αν θέλετε να πάμε σε εκλογές, να πάμε. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Για την τελευταία συνάντηση των τριών και την απόφασή του να αποχωρήσει από την τρικομματική μιλάει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Όπως τονίζει «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να είναι ο «προσχηματικός» εταίρος της κυβέρνησης, ενώ διερωτάται ποια διεθνής υποχρέωση μας επέβαλε την παραβίαση ζητημάτων

δημοκρατίας όπως έγινε στην ΕΡΤ ή το να μην έχουμε αντιρατσιστικό νόμο.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η φράση ότι «Ο κ. Σαμαράς πίστευε πως η ΔΗΜΑΡ ήταν ψάρι αγκιστρωμένο. Ε, δεν ήταν» καθώς και το «ό,τι και να λέγαμε οι τελικές αποφάσεις είχαν χρώμα Σαμαρά και Στουρνάρα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι ο κ. Σαμαράς με τους χειρισμούς του το τελευταίο διάστημα οικοδομούσε σταδιακά μια στρατηγική ρήξης ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αλλά τελικά υποχώρησε υπό την πίεση των Ευρωπαίων.

«Σε μία από τις τελευταίες συσκέψεις τους το είχα πει. Αν θέλετε να πάμε σε εκλογές, να πάμε. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», θυμάται ότι είπε στην τελευταία συνάντηση των αρχηγών, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέει: «Ο Βενιζέλος δεν μου είπε ποτέ πως ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε μαζί. Τέτοια ρηματική διαβεβαίωση δεν είχα, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Υπήρχαν όμως δύο δυναμικά στοιχεία, η από κοινού κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και του νομοσχεδίου περί μη κύρωσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ». Και ομολογεί: «Δεν είχα εκτιμήσει ότι θα άλλαζε απόφαση».

Για την απόφαση του να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση λέει ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα από όσα έκανε τον Ιούνιο του 2012. «Τα βάρη που επωμίστηκα ήταν πολύ μεγαλύτερα από το ποσοστό του 6,3% που πήρε η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές», τονίζει και παραδέχεται: «Ο Σαμαράς ήταν ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος και δεν ετέθη από πουθενά κι από κανέναν θέμα να μην είναι πρωθυπουργός. Και σήμερα αν γύριζα πίσω, Σαμαρά θα επέλεγα», καταλήγει.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα