Αμερικανός συγγραφέας προέβλεψε το μακελειό της Βοστώνης

«Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε ο συγγραφέας Τομ Λόνεργκραν όταν είδε την αιματηρή κατάληξη του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Οι ανατριχιαστικές ομοιότητες που έχει το βιβλίο το οποίο εξέδωσε ο κ Λόνεργκραν το 2002 με τις αιματηρές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης, είναι τόσες πολλές που σπρώχνουν πολλούς να υιοθετήσουν θεωρίες συνωμοσίας

Το βιβλίο με τον τίτλο «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της

Βοστώνης» έχει θέμα το πώς μια τρομοκρατική ομάδα τοποθέτησε και πυροδότησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί αθλητές και απλοί θεατές. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, η οποία είναι πανομοιότυπη με την πολύνεκρη επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστώνης, ακροδεξιοί εξτρεμιστές απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμοι, αλλά η προσπάθεια τους ανακαλύφθηκε.

Απλή σύμπτωση ή πηγή έμπνευσης για τους δράστες του αιματοκυλίσματος το συγκεκριμένο βιβλίο; Αυτό το ερώτημα είναι που ταλανίζει και τον ίδιο τον συγγραφέα ο οποίος μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, εξηγεί πως « όταν είδα τις ειδήσεις, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα ότι ίσως κάποιος εμπνεύστηκε από το το μυθιστόρημά μου».

Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 1996 « Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα».

Παρά τα όσα έγιναν, ο κ Λόνεργκραν δεν θα αποσύρει το βιβλίο του καθώς για εκείνον αποτελεί «μια απεικόνιση των καλύτερων συναισθημάτων του για τον μαραθώνιο, για την πόλη της Βοστώνης και για τον αθλητισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα