Αυτή είναι η πραγματική ιστορία της ζωής της Ποκαχόντας – Καμία σχέση με την ταινία της Ντίσνεϊ

Όλοι μας έχουμε παρακολουθήσει τη διάσημη ταινία της Ντίσνεϊ «Ποκαχόντας», η οποία επικεντρώνεται στη ζωή της όμορφης κόρης του αρχηγού της ινδιάνικης φυλής Ποχουάταν, η οποία παντρεύτηκε στις 5 Απριλίου πριν από 400 χρόνια. Στην ταινία, υποτίθεται ότι σώζει τον Βρετανό εξερευνητή Τζον Σμιθ από εκτέλεση, ότι αρχίζει μια σχέση μαζί του και ότι ετοιμάζονται στο τέλος της ταινίας να ταξιδέψουν στη Βρετανία.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Business Insider,

η πραγματική ιστορία της Ποκαχόντας είναι πολύ πιο σκοτεινή και με πολύ πιο τραγική κατάληξη, σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα που έχουν επιβεβαιωθεί.

Αρχικά, το «Ποκαχόντας» ήταν ένα παρωνύμιο το οποίο σήμαινε «κακομαθημένη». Το πραγματικό της όνομα ήταν Ματοάκα σύμφωνα με την ιστοσελίδα της φυλής Ποχουάταν και αιχμαλωτίστηκε από Δυτικούς σε ηλικία 17 ετών κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Τζέιμστάουν. Την κράτησαν αιχμάλωτη για πάνω από έναν χρόνο.

Αναφορικά με τη σχέση της με τον Τζον Σμιθ, είναι γεγονός ότι γνωρίστηκαν πριν την αιχμαλωσία της, ωστόσο δεν σύναψαν ποτέ δεσμούς. Αντιθέτως, ο Τζον Ρολφ (ο οποίος παίζει τον κακό στην ταινία της Ντίσνεϊ) ήταν εκείνος που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ματοάκα. Μάλιστα, προκειμένου να την αφήσουν ελεύθερη, η Ποκαχόντας συμφώνησε να τον παντρευτεί. Στις 5 Απριλίου του 1614 η Ματοάκα άλλαξε το όνομα της σε Ρεμπέκα Ρολφ και σύντομα απέκτησε έναν γιο, τον Τόμας. Το 1616, η οικογένεια Ρολφ πήγε στην Βρετανία, όπου η Ρεμπέκα έγινε πολύ δημοφιλής», αναφέρει το BI.

Αργότερα, όταν η Ματοάκα και ο Ρολφ προσπάθησαν να επιστρέψουν στην Βιρτζίνια το 1617, η Ματοάκα έφυγε από το καράβι στο Γκρέισεντ της Αγγλίας. Την ίδια χρονιά πέθανε, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Όσον αφορά στις σχέσεις της με τον Τζον Σμιθ, φαίνεται πως δεν τον συμπαθούσε καν. Όταν ο Σμιθ έγραψε αρχικά για τις εμπειρίες του με την φυλή των Ποχουάταν σε δύο γράμματα το 1607 και το 1612, ανέφερε πως πέρασε πολύ καλά και δεν αναφέρει καν το ότι η Ποκαχόντας τον έσωσε. Ωστόσο σε βιβλίο που έγραψε το 1624, υποστηρίζει ότι οι ιθαγενείς πήγαν να τον σκοτώσουν δια λιθοβολισμού και πως η Ποκαχόντας τον έσωσε. Η ίδια η φυλή των Ποχουάταν μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Ποκαχόντας αντιπαθούσε σφόδρα τον Σμιθ και τον αποκαλούσε «ψεύτη».

Όπως και να ‘χει πάντως η ιστορία, φαίνεται ότι η ρομαντική απεικόνιση της ζωής της Ποκαχόντας που τόσο αγάπησαν μικροί και μεγάλοι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

The post Αυτή είναι η πραγματική ιστορία της ζωής της Ποκαχόντας – Καμία σχέση με την ταινία της Ντίσνεϊ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα