Oι αλήθειες και τα ψέματα του κ. πρεσβευτή μας

Κύριο χαρακτηριστικό της στάσης των κρατικών μας αξιωματούχων στην Προανακριτική Επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ, είναι ότι ΚΡΥΒΟΥΝ την αλήθεια, ΚΡΥΒΟΥΝ έγγραφα και απαντούν μόνο αν οι βουλευτές γνωρίζουν κάτι…

Αν και έχουν ορκιστεί προηγουμένως ότι θα πουν όλη την αλήθεια για όσα γνωρίζουν απαντούν ΜΟΝΟ όταν καταλάβουν ότι οι βουλευτές κάτι ξέρουν.

Ένας βασικός μάρτυρας είναι ο πρεσβευτής μας στο Παρίσι Χαλαστάνης, ο οποίος προκάλεσε βάναυσα τους βουλευτές όλων των Κομμάτων με τα «δε θυμάμαι» και «δε φανταζόμουν» και «δεν ήξερα»…

Κάποια στιγμή λοιπόν είπε ότι ζήτησε να

συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης αυτής, ώστε να τα θέσει ενώπιον της Επιτροπής και να σχηματιστεί έτσι ακριβής εικόνα για το ποιος έκανε και τι έκανε στην υπόθεση αυτή.

Αν τα είχε όλα τα έγγραφα η Επιτροπή θα έβγαζε ασφαλώς σωστότερα συμπεράσματα.

Τα έχει;

- «Όχι» είναι η απάντηση!

Προσέξτε ένα μικρό απόσπασμα από τα πρακτικά της Επιτροπής να δείτε πως έπιασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα πράσα τον πρεσβευτή να λέει ΨΕΜΑΤΑ. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα από τα πρακτικά της Επιτροπής και θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:

«…ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Δεν έχω απολύτως τίποτε άλλο στα χέρια μου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ωραία. Λέτε “Σας είμαι ευγνώμων για την τόσο έγκαιρη απάντηση και για τα έγγραφα που ευαρεστηθήκατε να μου διαβιβάσετε. Με δεδομένο ότι πρόκειται να εμφανιστώ την επόμενη Τρίτη ενώπιον μιας επιτροπής έρευνας του ελληνικού Κοινοβουλίου ως μάρτυρας, θα σας ήμουν ευγνώμων, αν μου αποστέλατε ένα αντίγραφο του αποδεικτικού παραλαβής στο οποίο έθεσα την υπογραφή μου για να παραλάβω από την πλευρά της υπηρεσίας του κ. Jean-Marc Fenet την αλληλογραφία της 29ης Σεπτεμβρίου 2010, η οποία είχε ως παραλήπτη τον κ. Παπακωνσταντίνου, Έλληνα Υπουργό Οικονομικών κατά την εποχή εκείνη. Απολογούμενος γι’ αυτό το συμπληρωματικό αίτημα, σας ζητώ να λάβετε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και τους θερμούς χαιρετισμούς μου”. Έτσι;

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Μάλιστα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό έχετε πει. Δεν έχετε ζητήσει νομίζω όλα τα έγγραφα λοιπόν.

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Αυτά τα οποία ήξερα…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, επειδή μόλις πριν από λίγο είπατε, κύριε Χαλαστάνη, ότι εγώ ζήτησα ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Ζητήσατε το αποδεικτικό παραλαβής, ένα συγκεκριμένο έγγραφο.

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Ζήτησα το αποδεικτικό παραλαβής και είχα ζητήσει προηγουμένως την επιστολή, δηλαδή αυτά τα οποία ήταν σε δική μου γνώση και αυτά που ήρθαν εκ των υστέρων σε δική μου γνώση. Προσπάθησα να φτιάξω έναν συγκροτημένο φάκελο, για να καταλάβω τι γίνεται.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν αντιλέγει κανείς. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα έγγραφα.

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό λέω.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: (Προεδρεύων της Επιτροπής): Έχουμε άλλη ερώτηση;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με τον κ. Φενέ μιλήσατε τώρα και θυμόταν ακόμη τον κ. Πλασκοβίτη. Έτσι;

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Μάλιστα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Με τον κ. Πλασκοβίτη είπατε ότι δεν μιλήσατε.

ΜΑΡΤΥΣ: (Κωνσταντίνος Χαλαστάνης): Εκ των υστέρων εννοείτε. Τι εννοείτε ότι δεν μίλησα;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Ενόψει της κατάθεσής σας, της πρώτης και της δεύτερης…»

Θα επανέλθουμε λοιπόν και με άλλα και του κ. Χαλαστάνη και του κ. Πλασκοβίτη,προσώπων με κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Γιάννης Ντάσκας

Keywords
Τυχαία Θέματα