IKA: Φέρτε πίσω τις συντάξεις των νεκρών

«Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στα γραφεία μας προκειμένου να μας δώσετε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεσή σας (αναζήτηση του ποσού των … ευρώ, από τη σύνταξη του θανόντος συνταξιούχου … το οποίο πρέπει να εξοφλήσετε εντός πενθημέρου από την παραλαβή της παρούσης…».

Αυτό ανακοινώνεται στους Πατρινούς που έχει διαπιστωθεί μετά από έρευνα οτι ελάμβαναν παράνομα σύνταξη για λογαριασμό ανθρώπων που είχαν φύγει από τη ζωή.

Οπως έγραφε χθες η «Π», έχουν ήδη βεβαιωθεί 31 τέτοιες υποθέσεις Πατρινών. Σε 5 περιπτώσεις έχει γίνει ήδη κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα προχωράει

και η εκδίκαση του ποινικού μέρους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των παρανομούντων φέρονται να είναι ευκατάστατοι και κατέχουν, ή κατείχαν στο παρελθόν, καίριες θέσεις σε διάφορους τομείς του Νομού Αχαΐας. Εκτός από τη διαδικασία που ακολουθεί το ΙΚΑ (διακανονισμός επιστροφής των οφειλόμενων ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων) όλες οι υποθέσεις παραπέμπονται στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να επιβληθούν και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: pelop.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα