Hurriyet: Γιατί δίνουμε τούρκικα σίριαλ στην Ελλάδα

Οι Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που μεταδίδονται σε διαφορετικές χώρες αυξάνουν το ενδιαφέρον για την τουρκική γλώσσα στο εξωτερικό. Ενώ οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές αντιμετωπίζουν πολλές επικρίσεις, αυξάνουν επίσης ενδιαφέρον για την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.
Το Ελληνικό κοινό, ιδίως, έχει μάθει μια σειρά από τουρκικές λέξεις χάρη στα σήριαλ που προβλήθηκαν στη χώρα τους. Από τις Τουρκικές σειρές που προβάλλονται στην Ελλάδα όπως “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”, “Σιλά”, “To Aγιάζι του έρωτα”, κλπ είναι

μεταξύ εκείνων που εμφανίζονται στην Ελλάδα, και οι Έλληνες έχουν μάθει απλά λέξεις στην τουρκική από αυτά, όπως :”Γεια σας”, “Αγαπητέ μου,” και επίσης λέξεις όπως “Εντάξει”.
Το ελληνικό κοινό αγαπάει τους Τούρκους ηθοποιούς
Το Ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, ιδίως απολαμβάνουν το “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”. Το Ελληνικό κοινό αγαπάει τούρκους ηθοποιούς, όπως η Kenan Imirzalıoglu, Kıvanc Tatlıtug και Beren Saat. Οι Έλληνες γενικά λένε ότι δεν βλέπουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ τους και του τουρκικού λαού. Λένε επίσης η τουρκική τηλεοπτική σειρά τους θυμίζουν την οικογενειακή ζωή στη δική τους κοινωνία.
“Οι Έλληνες μαθαίνουν Τούρκικα παρακολουθώντας τηλεοπτικές σειρές όπως η “‘Ασι” και η “Σίλα” αναφέρει η Κωνσταντίνα Ηλεία ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου στη Πλατεία Συντάγματος και προσθέτει ” Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολίακος, τάσσεται κατά των Τουρκικών σίριαλ, ωστόσο οι περισσότεροι Έλληνες δεν συμφωνούν με τις απόψεις του”.

Πηγή: http://news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα