Το νέο VW Jetta στο Ντιτρόιτ

Η έβδομη γενιά του Volkswagen Jetta παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ και βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα (MQB) της VW, η οποία προσφέρει στο οικογενειακό sedan τα καλύτερα εφόδια: περισσότερο εσωτερικό χώρο, καλύτερα στοιχεία απόδοσης, πιο μοντέρνο σχεδιασμό και την ευκαιρία να προσεγγίσουμε περισσότερα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Στο

εξωτερικό, το Jetta 2019 δεν είναι ριζικά διαφορετικό συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Μια νέα διευρυμένη μάσκα κυριαρχεί στην εμπρός όψη που πλαισιώνεται από προβολείς LED σχήματος C. Η επικλινής οροφή είναι επίσης μια ωραία πινελιά στο εμπρός τμήμα, δίνοντας στο sedan μια σιλουέτα τύπου coupe – και πάλι, δεν είναι τίποτα τρελό – ενώ οι αλλαγές στο πίσω άκρο είναι ήσσονος σημασίας: νέα πίσω φώτα, απολήξεις εξάτμισης αλλά και λεπτομέρειες που τονίζουν τη νέα γενιά.

Η μετάβαση στην πλατφόρμα MQB έδωσε νέες διαστάσεις στο Jetta. Είναι μακρύτερο, ευρύτερο και ψηλότερο από πριν. Ο πρόσθιος πρόβολος είναι μικρότερος, ενώ ο πίσω έχει αυξηθεί, παρόλα αυτά η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών παραμένει ίδια. Η αύξηση του συνολικού μεγέθους, ωστόσο, επέτρεψε στη Volkswagen να δημιουργήσει μια πιο ευρύχωρη καμπίνα, η οποία έχει επίσης επανασχεδιαστεί.

Ο κατάλογος χαρακτηριστικών ασφαλείας του Jetta έχει αυξηθεί σημαντικά. Πράγματα όπως η αυτόνομη πέδηση έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση σύγκρουσης προς τα εμπρός, το ενεργητικό cruise control, η παρακολούθηση τυφλών σημείων με συναγερμό οπίσθιας πορείας όπως επίσης και ένα σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας είναι πλέον διαθέσιμα. Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,4 λίτρων που αποδίδει 148 ίππους. Το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων του παλαιού sedan έχει αποσυρθεί υπέρ ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είναι στάνταρ.

Το νέο Jetta θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Θα είναι διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές εκδόσεις: S, SE, SEL, SEL Premium και R-Line.

Keywords
Τυχαία Θέματα