Το Toyota Prius SRT8 τα «σπάει» σε επιδόσεις (video)

Μπορεί στους περισσότερους το υβριδικό μοντέλο της Toyota, το γνωστό μας Prius, να αποτελεί ένα αυτοκίνητο που έχει ως στόχο την οικονομική κατανάλωση και τις άνευ σημασίας επιδόσεις, εν τούτοις ο βελτιωτικός οίκος ARH έχει άλλη άποψη.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Στην έκθεση βελτιώσεων SEMA, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, παρουσιάστηκε μία και μοναδική έκδοση του Prius με τον κωδικό SRT8 που αποτελεί

προϊόν της αμερικάνικης εταιρείας American Racing Headers (ARH).

Τι το ιδιαίτερο έχει το συγκεκριμένο μοντέλο; Απλά αναφέρουμε ότι οι τεχνικοί της εταιρείας έχουν τοποθετήσει τον V8 κινητήρα Hellcat των 6,2 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό υπερτροφοδότη της Whipple και μία ειδικά κατασκευασμένη εξάτμιση. Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ασύλληπτος, καθώς η τελική ισχύς φτάνει τους 1.015 ίππους.

Η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου της Tremec, ενώ από το Prius SRT8 δεν λείπουν η χειροποίητη ανάρτηση, το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και το αλουμινένιο πλαίσιο που λειτουργεί προς όφελος της μείωσης του συνολικού βάρους. Να αναφέρουμε τέλος ότι το εξωπραγματικής ιπποδύναμης Toyota Prius αναμένεται να λάβει μέρος σε αγώνες dragster επί αμερικανικού εδάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα