Τι είναι το μυστικό One-Off Club της Aston Martin;

Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι που δαπανούν εκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα που τους αρέσουν και είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα σε αντιπροσώπους τους. Τόσο η Ferrari, η McLaren όσο και η Rolls-Royce μπορούν να κατασκευάσουν ένα και μοναδικό αυτοκίνητο για τον πολύ καλό τους πελάτη. Τώρα, αυτό το κάνει και η Aston Martin.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Το 2013, η βρετανική μάρκα κατασκεύασε το CC100, για να γιορτάσει

τα 100ά γενέθλιά της. Το project πήρε το πράσινο φως από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Ulrich Bez. Στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν μόνο δύο, οι οποίες μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις πωλήθηκαν σε ιδιώτες πελάτες.

Πλέον για το Aston show είναι υπεύθυνος ο Andy Palmer, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin. Ο ίδιος είπε ότι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο τμήμα Prototype Operation είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ.

Υπάρχει λοιπόν μία κατηγορία αυτοκινήτων, η οποία είναι η one-offs, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα πολύ ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως το CC100 ή το GT12 Volante. Και για αυτούς τους πολύ ιδιαίτερους πελάτες που θέλουν ένα ειδικό αυτοκίνητο, πωλούνται μόνο δύο από αυτά κάθε χρόνο. Για να μπορέσει κανείς να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, θα πρέπει να το πληρώσει ακριβά. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης είναι τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Οι μηχανικοί της εταιρίας εκτός από πρωτότυπο Valkyrie, αξίας 2.700.000 ευρώ δουλεύουν και πάνω σε δύο άλλες ειδικές εκδόσεις αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον Andy Palmer, για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή τα επόμενα τέσσερα one-off, οι θέσεις είναι κλεισμένες. Οπότε υπομονή μέχρι το 2020…

Keywords
Τυχαία Θέματα