Θα πάει απ’ ευθείας στα EV η Rolls-Royce

Μπορεί έως τώρα να μην έχουμε δει εναλλακτικές τεχνολογίες στα μοντέλα της Rolls-Royce όμως αυτό αναμένεται σύντομα να αλλάξει αν λάβουμε υπόψη τα λόγια του CEO της μάρκας, Torsten Müller-Ötvös.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο 57χρονος Γερμανός εξήγησε μιλώντας στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας Phantom (κεντρική φωτό), γιατί δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να δούμε EV εκδοχές στα μοντέλα της.

«Ακολουθούμε περισσότερο κανόνες παρά τα θέλω της αγοράς. Για παράδειγμα, κόντρα στα θέλω των πελατών μας, η ηλεκτροκίνηση

θα είναι απαραίτητη αν την επόμενη δεκαετία κάποιες ασιατικές αγορές απαγορεύσουν την κίνηση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στις πόλεις. Ακόμα δεν έχω λάβει ούτε μία επιθυμία πελάτη που να ζητά να του φτιάξουμε ένα πολυτελές EV αλλά αυτό θα αλλάξει. Όμως θα προχωρήσουμε σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, όχι ενδιάμεσες λύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική μας», τόνισε ο Müller-Ötvös.

Ποιο θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Rolls-Royce; Σε πρωτότυπη έστω εκδοχή αυτά τα πρωτεία τα έχει από το 2011 το 102 EX Concept, την… ακτινογραφία του οποίου μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί.

Αλλά σε έκδοση παραγωγής, η πρώτη ηλεκτρική Rolls θα είναι η Phantom, καθώς η πλατφόρμα στην οποία πατάει, στην οποία έχει γίνει εκτενής χρήση αλουμινίου, σχεδιάστηκε έχοντας κατά του και την ενσωμάτωση EV τεχνολογίας.

Παράλληλα, ο Müller-Ötvös άφησε ανοιχτό και το παράθυρο της αυτόνομης οδήγησης, άλλωστε είναι τομέας στον οποίο το BMW Group δουλεύει εδώ και καιρό και η Rolls-Royce θα μπορεί να επωφεληθεί της τεχνολογίας που θα έχει ήδη αναπτυχθεί από τον όμιλο όταν κριθεί πως θα έρθει η ώρα για… αυτόνομη πολυτέλεια!

Keywords
Τυχαία Θέματα