Θα επιστρέψει στην F1 η Manor;

Ανοιχτό το σενάριο της επιστροφής της Manor στον μαγικό κόσμο της Formula 1, άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Graeme Lowdon. Ωστόσο αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι… οικονομικό καθώς η ομάδα με έδρα στον Μπάνμπουρι της Αγγλίας, κατέρρευσε από έλλειψη χρηματοδότησης τον Ιανουάριο του 2017, με αποτέλεσμα να μη λάβει μέρος στο περυσινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο καθώς γίνεται πολλή συζήτηση περί budget

cap και περιορισμού του κόστους συμμετοχής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, φιλοσοφία στην οποία δείχνουν να εναρμονίζονται η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και η Liberty Media στην οποία ανήκουν πια τα δικαιώματα του σπορ, όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον.

Αυτό επιβεβαίωσε στη φινλανδική Turun Sanumat ο CEO της Manor, που παρέα με τον πάλαι ποτέ αγωνιστικό της διευθυντή, John Booth, περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για τη μεγάλη επιστροφή!

«Αν δεν αλλάξει κάτι, αν δεν υπάρχει έλεγχος κόστους και τα κόστη μείνουν εκεί που είναι σήμερα, δεν μπορούμε να επιστρέψουμε. Θα ήταν αδύνατο να τρέξουμε απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Όμως ακούσαμε από τη FIA και τη Liberty Media πως δουλεύουν πάνω σε αυτόν τον τομέα, προσπαθώντας να μειώσουν τα κόστη για τις ιδιωτικές ομάδες. Αν αυτό συμβεί, τότε ναι, θα μας ενδιαφέρει το σενάριο της επιστροφές. Τόσο εγώ όσο και ο John Booth έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στην F1», είπε ο Lowdon.

Keywords
Τυχαία Θέματα