Τα στάνταρ συστήματα ασφαλείας του νέου VW Polo

Ο εξοπλισμός ασφαλείας του νέου VW Polo είναι πλούσιος από τη βασική κιόλας έκδοση. Ας δούμε αναλυτικά τα κυριότερα στοιχεία του που περιλαμβάνονται στο μικρό γερμανικό μοντέλο.

Αερόσακοι ασφαλείας

Το νέο VW Polo διατίθεται με στάνταρ 6 αερόσακους ασφαλείας, μετωπικούς, πλευρικούς και κεφαλής. Ειδικά για τους αερόσακους κεφαλής, στο νέο Polo είναι ένας πλευρικός αερόσακος που ξεδιπλώνεται από

την οροφή, σαν κουρτίνα. Ενεργοποιείται μετά από μια σύγκρουση και καλύπτει όλα τα πλαϊνά παράθυρα εμπρός και πίσω καθώς και την κολόνα Β. Έτσι δεν προστατεύει μόνο τον οδηγό και τον συνοδηγό, αλλά και τους πίσω επιβάτες που κάθονται στις εξωτερικές πλευρές των καθισμάτων.

Σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου «Front Assist» με City Emergency Braking

Η πιθανότητα σύγκρουσης από πίσω μειώνεται σημαντικά όταν κρατάτε τις αποστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, μερικές φορές τυχαίνουν απρόοπτα. Το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου «Front Assist» με City Emergency Braking, αν ανιχνεύσει την πιθανότητα κρίσιμης κατάστασης, εκπέμπει ηχητικά και οπτικά σήματα προειδοποιώντας τον οδηγό να προετοιμαστεί για απότομο φρενάρισμα. Το «Front Assist» υποστηρίζει τον οδηγό και κατά το φρενάρισμα, εξασφαλίζοντας ότι εφαρμόζεται η μέγιστη δύναμη πέδησης, όπου αυτό χρειάζεται. Αν ο οδηγός δεν φρενάρει, τότε το σύστημα αναλαμβάνει και ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης με στόχο να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθεί η ταχύτητα πρόσκρουσης.

Λειτουργία αναγνώρισης πεζών

Ένας πεζός βγαίνει ξαφνικά στο οδόστρωμα και εσείς ως οδηγός πρέπει να αντιδράσετε αμέσως. Η λειτουργία Αναγνώρισης Πεζών, βασικός εξοπλισμός στο Polo, σας βοηθά σε αυτό. Πρώτα απ’ όλα, το σύστημα ανιχνεύει την κατάσταση ακαριαία και σας ενημερώνει αμέσως με ηχητικά και οπτικά σήματα. Αν δεν πατήσετε το φρένο, τότε σας προειδοποιεί με ένα στιγμιαίο φρενάρισμα για την κρισιμότητα της απόστασης από τον πεζό. Την ίδια στιγμή, το σύστημα προετοιμάζεται για να ακινητοποιήσει το όχημα, παρέχοντάς σας τη μέγιστη δύναμη πέδησης. Αν παρ’ όλα αυτά δεν φρενάρετε, το σύστημα αναλαμβάνει αυτόματα και φρενάρει το αυτοκίνητο. Ιδανικά, αυτό θα αποτρέψει την σύγκρουση ή θα μειώσει την βαρύτητά της.

Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Fatigue Detection»

Οδηγείτε για ώρα σε μια μεγάλη και μονότονη διαδρομή και αρχίζετε να αισθάνεστε κούραση. Κρατάτε το τιμόνι άκαμπτα και κάνετε απότομες κινήσεις στον χειρισμό του. Είναι τα πρώτα σημάδια υπνηλίας. Το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης «Fatigue Detection» αναγνωρίζει αυτήν την μη φυσιολογική συμπεριφορά και σας προτείνει να κάνετε ένα διάλειμμα και αφού νιώσετε ότι ξεκουραστήκατε να συνεχίσετε την οδήγηση.

Σύστημα Cruise control

Το πόδι σας σας κουράζεται όταν πρέπει να πατά συνέχεια το γκάζι, π.χ. σε μεγάλες διαδρομές στην εθνική όδο. Το σύστημα cruise control μπορεί να σας ξεκουράσει. Από μια ταχύτητα και άνω, την οποία έχετε προεπιλέξει εσείς, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το σύστημα και αυτό θα διατηρήσει σταθερή την ταχύτητα. Τότε μπορείτε να απομακρύνετε το πόδι από το πεντάλ και να το ξεκουράσετε. Ανεξάρτητα από την κλίση του δρόμου, εσείς θα κινείστε με την επιλεγμένη ταχύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα