Σκέφτεται ακόμα την F1 η Porsche

20:07 6/9/2017 - Πηγή: NewsAuto

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, το ερώτημα Formula 1 ή Formula E δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό δίλημμα για την Porsche. Ως γνωστόν Γερμανοί ανακοίνωσαν την επίσημη εμπλοκή τους στην ηλεκτρική φόρμουλα από τη σεζόν 2019/2020 αλλά όπως αποδεικνύεται αυτό δεν αποκλείει και τη μεγάλη επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο

αντιπρόεδρος οικονομικών και IT της Porsche, Lutz Meschke, βρέθηκε στην πίστα της Μόντσα στο πλαίσιο του ιταλικού Grand Prix και είχε σειρά επαφών, τόσο με ομάδες όσο και με τον αγωνιστικό διευθυντή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ross Brawn. Προς το παρόν διερευνητικές αλλά αποδεικνύεται πως οι κανονισμοί που θα ισχύουν μετά το 2020 στη Formula 1, μπορούν να προσελκύσουν κατασκευαστές στο σπορ!

«Η F1 θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα κατάλληλα πεδία για προβολή. Όπως ξέρετε, η Formula E είναι πολύ σημαντική για εμάς τώρα, όμως η F1 αποτελεί πάντα καλό ενδεχόμενο. Νομίζω πως έχουμε ξεκινήσει μία σειρά θετικών συζητήσεων σχετικά με τη δημιουργία κινητήρων», είπε ο Meschke.

Ο Γερμανός μάνατζερ δεν αποκάλυψε με ποιες ομάδες μίλησε, ξεκαθάρισε όμως πως το ενδιαφέρον της Porsche είναι αποκλειστικά για το ρόλο προμηθευτή κινητήρων και όχι για τη θέσπιση εργοστασιακής ομάδας.

Όσο για πιθανούς… πελάτες της γερμανικής μάρκας, η σύνδεση με τη Red Bull είναι προφανής, καθώς η αυστριακή εταιρεία έχει πολυετείς δεσμούς με το Volkswagen Group. Βγάζοντας από την εξίσωση τις Mercedes, Ferrari και Renault που κατασκευάζουν μόνες τους τις υβριδικές μηχανές τους, ελκυστικές θα μπορούσαν να είναι άλλες δύο ομάδες που αμφότερες είχαν στο παρελθόν συνεργασία με την Porsche: η McLaren και η Williams.

Με ποια ομάδα θα συνεργαστεί η Porsche; Υποψήφιοι, λογικά θα υπάρχουν πολλοί..

Keywords
Τυχαία Θέματα