Σε ποια χώρα του κόσμου απαγορεύτηκαν τα… μαύρα αυτοκίνητα;

Σε μια μοναδική στα χρονικά απαγόρευση προχώρησαν οι αρχές χώρας της Κεντρικής Ασίας, αφού πλέον δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί κανένα μαύρο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσά της.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Όπως λοιπόν μεταδίδουν πρακτορεία της χώρας, τα μαύρα αυτοκίνητα απαγορεύονται πλέον να κυκλοφορούν στην Άσγκαμπατ, την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν. Μάλιστα, στα τέλη του 2017 υπήρξαν πολλοί ιδιοκτήτες μαύρων οχημάτων που ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν το μαύρο τους αυτοκίνητο να λείπει, αφού οι αρχές της χώρας μάζεψαν ακόμη και σε όλα τα σταθμευμένα μαύρα αυτοκίνητα σε ειδικούς χώρους

στάθμευσης.

Με βάση τον νόμο που μπήκε σε ισχύ από τις αρχές του 2018, οι ιδιοκτήτες μαύρων αυτοκινήτων για να πάρουν πίσω το όχημά του είναι αναγκασμένοι να υπογράψουν ένα χαρτί, όπου δεσμεύονται να το βάψουν σε λευκό ή κάποιο άλλο ανοιχτόχρωμο χρώμα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα, παρατηρήθηκαν και φαινόμενα αισχροκέρδειας στα συνεργεία και βαφεία αυτοκινήτων, αφού λόγω αυτής της απαγόρευσης οι τιμές για το βάψιμο των αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό για ποιον ακριβώς λόγο ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν κ. Gurbanguly Berdymukhammedov απαγόρευσε τα μαύρα αυτοκίνητα, όμως πιστεύεται ότι αυτό έγινε λόγω της λατρείας του για τα λευκά αυτοκίνητα.

Κατά καιρούς πάντως ο κ. Berdymukhammedov έχει προβεί και σε διάφορες άλλες περίεργες απαγορεύσεις που αφορούν στο αυτοκίνητο, αφού από το 2014 δεν επιτρέπεται η χρήση φιμέ τζαμιών, ενώ έτσι κι αλλιώς από το 2015 έχει μπει βέτο στην εισαγωγή μαύρου χρώματος αυτοκινήτων στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα