Πράσινο φως στη 2η γενιά του Honda S2000;

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας φέρεται να επιβεβαίωσε πως η 2η γενιά του Honda S2000 θα μπει σύντομα στην παραγωγή.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ ([email protected])

Τα πολυάριθμα σενάρια των τελευταίων ετών, σχετικά με τον διάδοχο του S2000, φαίνεται ότι θα πάρουν σάρκα και οστά. Το 2018, τη χρονιά που η Honda συμπληρώνει 70 χρόνια από την ίδρυσή της, θα κάνει την εμφάνισή της η 2η γενιά του μοντέλου. Τη συγκεκριμένη είδηση επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Διεθνή Τύπο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda

στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Τόκιο που γίνεται αυτές τις μέρες.

Αρχικά και σε επίπεδο εμφάνισης, το νέο ιαπωνικό roadster θα φέρει αρκετές ομοιότητες με το NSX. Μάλιστα οι Ιάπωνες θα το χαρακτηρίσουν σαν «baby ΝSX». Άρα περιμένουμε ένα σύνολο αντικειμενικά ωραίο, όπου θα κυριαρχούν οι δυναμικές γραμμές.

Σε τεχνικό επίπεδο τώρα, θα υπάρξει μια καινούργια πισωκίνητη πλατφόρμα, η οποία θα φιλοξενεί στο εμπρόσθιο τμήμα της μια νέα έκδοση του 2λιτρου turbo VTEC κινητήρα του Honda Civic Type R, αλλά με μια σημαντική διαφορά. Εκτός του turbo θα έχουμε και την εφαρμογή ηλεκτρικού κομπρέσσορα για τις χαμηλές στροφές, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο το lag. Συνολικά η ισχύς μπορεί να ξεπεράσει τα 320 άλογα του Type R. Επίσης, εκτός από το στάνταρ χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, η Honda θα αναπτύξει και ένα νέο αυτόματο διπλού συμπλέκτη 8 ταχυτήτων. Επίσης, υπάρχει ακόμη ένα σενάριο που θέλει το μοντέλο να εξοπλίζεται με κινητήρα 1,5 τούρμπο ο οποίος θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και θα αποδίδει πάνω από 300 άλογα.

Η κατασκευή του νέου ιαπωνικού ρόουντστερ θα γίνεται στο Κέντρο Επιδόσεων της εταιρείας στο Οχάιο των Η.Π.Α., εκεί όπου κατασκευάζεται σήμερα η νεότερη γενιά του NSX και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018.

Πηγή εικόνας: Auto Express

Keywords
Τυχαία Θέματα