Ποιοι θα οδηγούν για την Toro Rosso το 2018;

Πολύ κοντά στις ανακοινώσεις σχετικά με το επίσημο οδηγικό της δίδυμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 βρίσκεται η Scuderia Toro Rosso. Αυτό αναμένεται να αποτελείται από τους οδηγούς που έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν: τους Pierre Gasly και Brendon Hartley.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του προγράμματος Formula 1

της Red Bull, Helmut Marko, η σχετική ανακοίνωση είναι μόνο μερικές ημέρες μακριά. Όσο για τον επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, αφού παραδέχθηκε στο motorsport.com πως ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία (σ.σ. μάλλον και με τις επιλογές), το χειρίζεται η μαμά εταιρεία, μίλησε για τους προαναφερθέντες.

«Αμφότεροι αποτελούν περιουσιακά στοιχεία για αυτή την ομάδα, δεν βλέπω για ποιο λόγο να βάλουμε κάποιον άλλο στο μονοθέσιο του χρόνου», είπε ο Αυστριακός.

Ο Gasly αντικατέστησε τον Daniil Kvyat από το Grand Prix Μαλαισίας και μετά (με εξαίρεση εκείνο της Ιαπωνίας) και μετράει μία 14η, δύο 13ες και μία δωδέκατη θέση.

Όσο για τον Brendon Hartley που όπως και ο Γάλλος προέρχεται από τη Junior Team της Red Bull (αν και χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια από την τελευταία εμπλοκή του με την STR ως δοκιμαστής για να έχει αυτή την ευκαιρία), ήταν 13ος στο ντεμπούτο του στο Circuit of the Americas και στη συνέχεια είχε δύο συνεχόμενες εγκαταλείψεις.

Ωστόσο αμφότεροι έχουν αντιμετωπίσει πολλά μηχανικά προβλήματα και έχουν φορτωθεί με πολλές ποινές στο grid λόγω αλλαγών υβριδικών μηχανών, που θα ήταν άδικο να κριθούν από τα αποτελέσματά τους.

Αν επισημοποιηθούν τα παραπάνω, οι μοναδικές θέσεις στο grid του 2018 που είναι ακόμα ανοιχτές, θα είναι αυτή του teammate του Lance Stroll στη Williams και των δύο οδηγών που θα επιλέξει η Sauber.

Keywords
Τυχαία Θέματα