Ποιο είναι το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το λευκό παρέμεινε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων όσον αφορά τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε το μαύρο, αφήνοντας τρίτο το ασημί. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην ετήσια έρευνα της αμερικάνικης εταιρείας χρωμάτων και άλλων χημικών προϊόντων, DuPont. Το 23% των νέων αυτοκινήτων παραδόθηκαν σε λευκό χρώμα, με το μαύρο να φθάνει σε ποσοστό το 21% και το ασημί το 18%. Ακολούθησαν το γκρι

με 14%, το κόκκινο με 8% και τα μπλε και καφέ με 6%, έκαστο.

Στην Ευρώπη το λευκό έχει βραχεία κεφαλή έναντι του μαύρου (24% και 23% αντίστοιχα), με το γκρι να αντιστοιχεί στο 15% των νέων αυτοκινήτων και το ασημί στο 14%. Ειδικότερα, αποτελεί την δημοφιλέστερη επιλογή στα μικρομεσαία, στα sport και τα SUV. Το δε μαύρο, χάνει σε δημοτικότητα μετά το 2009, όταν και εμφάνισε το υψηλότερο ποσοστό του στη γηραιά ήπειρο. Παραμένει πάντως πρώτη επιλογή στα μεσαία οικογενειακά, τα πολυμορφικά και τα πολυτελή μοντέλα.

Στη Βόρεια Αμερική το λευκό έχει 24% και το μαύρο 19%, όμως στην Κίνα κυριαρχεί το μαύρο με 24%, καθώς έχει καθιερωθεί ως το χρώμα των μεγάλων και πολυτελών αυτοκινήτων. Αν και παλαιότερα το λευκό ήταν το χρώμα των pick up και των αυτοκινήτων στις αραβικές χώρες, την τελευταία δεκαετία καταγράφει συνεχή άνοδο σε όλες τις κατηγορίες. Αποτελεί άλλωστε μία από τις πρώτες επιλογές των καταναλωτών και σε άλλα προϊόντα, όπως τα έπιπλα.



Keywords
Τυχαία Θέματα