Ποια είναι η ηλεκτρική πατέντα της GKN και τι κάνει;

Το επαναστατικό σύστημα eTwinsterX αποκλειστική τεχνολογική πατέντα της εταιρίας GKN Driveline, είναι μια συμπαγής, ηλεκτροκίνητη λύση με ένα ηλεκτροκίνητο μοτέρ αλλά και κιβώτιο ταχυτήτων που θα παρασχεθεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες το επόμενο διάστημα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Η GKN Driveline που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα ηλεκτρικό κινητήρα που ονομάζεται eTwinsterX και

παρόλο που δεν είναι ο πρώτος προμηθευτής που προσφέρει τέτοια ρύθμιση, αυτό θα μπορούσε να έχει πραγματικές δυνατότητες ως λύση για τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το κύριο σημείο του συστήματος είναι ένας συνδυασμένος ηλεκτροκινητήρας σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, όλα τοποθετημένα σε έναν μόνο άξονα. Η GKN αναφέρει ότι η συσκευασία είναι αρκετά συμπαγής ώστε να προσαρμόζεται εύκολα σε ένα ευρύ φάσμα οχημάτων, από μικρά αστικά αυτοκίνητα έως μεγάλα πολυτελή σπορ οχήματα. Και επειδή όλα είναι τυλιγμένα σε ένα μονο-αξονικό πακέτο, μπορεί να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες κίνησης μπροστινών τροχών, πίσω τροχών ή πλατφόρμες τετρακίνησης.

Το σύστημα eTwinsterX διαθέτει τεχνολογία διόρθωσης ροπής, επιτρέποντάς του να αποστέλλει ενέργεια σε κάθε τροχό ανεξάρτητα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει ως ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, παρέχοντας τη δύναμη στον τροχό με τη μεγαλύτερη πρόσφυση. Παρέχει πρόσθετη σταθερότητα κατά την επιβράδυνση και προσφέρει επίσης αποτελεσματικό φρενάρισμα. Υπάρχει επίσης το κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που συνήθως δεν υπάρχει σε ηλεκτρικό όχημα. Η GKN Driveline λέει ότι αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και σε οποιοδήποτε άλλο κιβώτιο ταχυτήτων – παρέχοντας καλύτερη επιτάχυνση, προσφέροντας υψηλότερη τελική ταχύτητα και αυξημένο εύρος.

Η GKN Driveline έχει ήδη προμηθεύσει εξαρτήματα σε μερικά αξιοσημείωτα οχήματα, όπως η BMW i8 και η Porsche 918, έτσι δεν είναι πρωτάρηδες σε άγνωστο περιβάλλον. Το eTwinsterX κυκλοφορεί επίσημα αυτή την εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει με τη δημιουργία plug-in υβριδικών εκδοχών των υφιστάμενων συμβατικών μοντέλων, για να παρουσιάσει την ικανότητα του συστήματος.

“Το TwinsterX θα προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων“, δήλωσε ο Peter Moelgg, Διευθύνων Σύμβουλος της AWD και eDrive της GKN Driveline.

Keywords
Τυχαία Θέματα