Πανάκριβο και εντυπωσιακό το δημιούργημα της Ares Design

Η Ares Design έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες από το νέο της δημιούργημα, το X-Raid με τους 760 ίππους, που είναι βασισμένο στην G-Glass της Mercedes με συνθετικό αμάξωμα, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η Ares Design είναι μια εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων. Ο

ιδιοκτήτης της είναι ο Dany Bahar, που έχει διατελέσει CEO της Lotus. Κατά συνέπεια, έχει αρκετή τεχνογνωσία στο πως θα κάνει κάτι διαφορετικό «πατώντας» σε μια δημοφιλή βάση- έτοιμη, από άλλο κατασκευαστή.

Αυτή τη φορά, το θέμα ήταν η Mercedes G-Class πάνω στην οποία έχει προσαρμοστεί ένα αμάξωμα από αλουμίνιο και ανρθρακόνημα, δίνοντας μια λιγότερο «τετράγωνη» όψη στο κλασσικό σχήμα της G-Class. Μάλιστα, στις προθέσεις της Ares Design, ήταν να δώσουν στη G κάποια στοιχεία από τις πιο σύγχρονες SUV προτάσεις της Mercedes.

Ανεξάρτητα από το αν τα κατάφεραν ή όχι με την αισθητική του X-Raid, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώνουν για το μοντέλο, είναι αντικειμενικά εντυπωσιακά. Έχοντας 200 κιλά λιγότερα σε σχέση με την κανονική G63, to Χ-Raid που χρησιμοποιεί τον ίδιο V8 των 5,5 λίτρων, θέτει στη διάθεση του οδηγού του 760 ίππους. Η ισχύς αυτή, κάνει το μοντέλο ικανό να ξεπεράσει τα 250 χλμ./ώρα σε τελική.

Στην καμπίνα, βρίσκουμε το επανασχεδιασμένο ταμπλό που έχει αλλάξει προς το περισσότερο πολυτελές. Με τις δύο VIP θέσεις στο πίσω μέρος να είναι ξεχωριστές, με μια κονσόλα ανάμεσά τους. Τα πάντα έχουν επενδυθεί με πολυτελή υλικά, ενώ εκτενής είναι η χρήση του δέρματος Nappa και του ανθρακονήματος σε πολλές επιφάνειες της καμπίνας.

Λεπτομέρειες για την τιμή του X-Raid δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το κόστος του μπορεί να φτάνει και τις 600.000 ευρώ. Με την ευκαιρία της παρουσίασης του X-Raid, η Ares Design ανακοίνωσε και τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεών της σε ένα χώρο 18 χιλιάδων τ.μ. στη Modena της Ιταλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα