Οργώνουμε τα βουνά με Mitsubishi ASX 1,6 diesel

Περίπου 4.500 χιλιόμετρα διανύσαμε μέσα σε ένα μήνα με το Μitsubishi ASX 1,6 diesel. To ιαπωνικό SUV μας απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να σε πάει παντού και αξιόπιστα.

O ανταγωνισμός στην ανερχόμενη κατηγορία των SUV είναι πολύ έντονος καθώς όλοι οι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει αξιόλογα μοντέλα. Τα κριτήρια επιλογής σε αυτές τις περιπτώσεις σχετίζονται με τις εκτός δρόμου

ικανότητες, την αξιοπιστία, τους χώρους, τον γόητρο του κατασκευαστή και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο αυτό, o εκπρόσωπος της Mitsubishi στα compact/μικρομεσαία SUV έρχεται να κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλους τους τομείς. Εμείς, για ακόμη μια φορά, περάσαμε με το ASX αρκετές και σκληρές δοκιμασίες, καθώς συμβιώσαμε μαζί του για έναν ολόκληρο μήνα διανύοντας αποστάσεις 4.500 χιλιομέτρων.

Σε αυτό το διάστημα εκτιμήσαμε ιδιαίτερα τον all around χαρακτήρα του. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η ύπαρξη της κατ’ επιλογήν τετρακίνησης, αλλά και οι compact διαστάσεις του, δημιουργούν ένα σύνολο για όλες τις χρήσης. Από τη μια το ASX θα σε ταξιδέψει ακόμη και σε δύσκολα off road κομμάτια και από την άλλη, θα αποδειχθεί ιδανικός σύντροφος και στις αστικές μετακινήσεις.

Στα εκτός δρόμου τμήματα δεν αγχωθήκαμε. Πατήσαμε το διακόπτη τετρακίνησης ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού, εκμεταλλευτήκαμε την υψηλή ροπή του πετρελαιοκινητήρα και το ASX μας πέρασε στην απέναντι πλευρά χωρίς πολλά-πολλά. Αλλά και στο ταξίδι, φορτωμένο με παιδιά και αποσκευές, το ιαπωνικό SUV περνάει με άνεση τις εξετάσεις. Είναι άνετο (χάρη και στην ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω), διατηρεί την τροχιά του και δεν γέρνει υπερβολικά. Διαθέτει χώρους για πέντε επιβάτες (ή 4 αν έχεις πίσω δύο παιδικά καθίσματα) και γενναιόδωρο πορτμπαγκάζ.
Άλλο ένα ατού του ASX είναι η χαμηλή κατανάλωση. Στον αυτοκινητόδρομο ταξιδεύει περίπου με 6 lt/100 km, αν κάνεις όμως αρκετό off road η μέση κατανάλωση ανεβαίνει προς τα 7 lt/100 km.

Αν η κατηγορία των SUV σας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον, τότε το Mitsubishi ΑSX είναι μια πρόταση που θα πρέπει να εξετάσετε. Οι τιμές της τετρακίνητης diesel έκδοσης που είχαμε στη διάθεσή μας ξεκινούν από τα 24.000 ευρώ περίπου και είναι πλήρης από πλευράς εξοπλισμού.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.6 diesel
Κινητήρας: 1.560 cc
Ισχύς: 114 PS/3.600 rpm
Ροπή: 27,5 kgm/1750 rpm
Μετάδοση: Σε όλους τους τροχούς
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 11,5 sec
Μεικτή κατανάλωση (lt/100 km): 6,8 (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 132 gr/km
Βάρος: 1.420 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 4.295/1.770/1.625 mm
Χώρος αποσκευών: 419 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 158,4 ευρώ
Τιμή: 24.470 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα