Οι μέλισσες και το Ford EcoSport (video)

Έχουμε ακούσει πολλές… πηγές έμπνευσης για τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Όμως αυτό που έκανε το μυαλό των μηχανικών της Ford να δουλεύει, δεν το περιμένετε.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η κυψέλες των μελισσών ενέπνευσαν τους μηχανικούς της μάρκας με το οβάλ σήμα για τη δημιουργία του «Honeycomb Shelf». Ο λόγος για ένα ελαφρύ, μυστικό ράφι που βρίσκεται στο χώρο αποσκευών που μπορεί να σηκώσει το εκατονταπλάσιο του βάρους του, μία αναλογία αντοχής/βάρους που ξεπερνά ακόμα και αυτή

του ατσαλιού!

Αυτό το ράφι σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε για το νέο EcoSport, με στόχο να προστατεύει ακόμα και εύθραυστα, πολύτιμα αντικείμενα. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 3 κιλά, όμως μπορεί να σηκώσει φορτία που ξεπερνούν τα 300! Είναι δηλαδή βαρύτερα τριών ενήλικων αντρών μεσαίου βάρους, ακόμα με… πλήρη εξάρτιση μελισσοκόμου όπως μπορείτε να δείτε στο video που ετοίμασε η Ford.

«Η φύση είναι σαν ένα μεγάλο εργαστήριο καινοτομίας και από τις μέλισσες μέχρι τους τερμίτες και τους κάστορες, τα ζώα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο, Η ικανότητα της κυψέλης να προσφέρει αντοχή χωρίς την προσθήκη βάρους έχει ήδη αξιοποιηθεί σε ακραίες εφαρμογές όπως οι πύραυλοι, τα αεριωθούμενα αεροπλάνα και τα υπεραυτοκίνητα. Επομένως ήταν εύλογη η χρήση κυψελοειδούς δομής για τη δημιουργία μιας υπέρ ανθεκτικής πλατφόρμας στο χώρο αποσκευών του EcoSport», δήλωσε σχετικά η Bettina Veith, assistant chief engineer για το εν λόγω μοντέλο.

Περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα