Νέοι κανονισμοί για τις μπλε σημαίες!

Ένα από τα θέματα που συχνά απασχολούν τους οδηγούς των κορυφαίων ομάδων της Formula 1 και για τα οποία συχνά γκρινιάζουν μέσω team radio, είναι οι μπλε σημαίες τις οποίες οι κριτές ανεμίζουν μπροστά από οδηγούς που είναι ένα γύρο πίσω, προειδοποιώντας τους πως πλησιάζει μονοθέσιο που θα τους «ρίξει» γύρο.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1,

[email protected])

H παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Έτσι αρχής γενομένης από το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, τα μονοθέσια που ετοιμάζονται να «ρίξουν» γύρο σε πιο αργούς συνδυασμούς, θα έχουν την αρωγή μπλε σημαιών όταν φτάνουν σε χρονική απόσταση 1.2 δευτερολέπτων

Αυτό ανακοινώθηκε διά στόματος του διευθυντή αγώνων της FIA, Charlie Whiting, που τόνισε στους εκπροσώπους των ομάδων την υποχρέωση να επιτρέπει ο οδηγός που βρίσκεται γύρο πίσω, να κάνει στην άκρη με την πρώτη ευκαιρία.

Όσο για τις ειδοποιήσεις, δεν θα αφορούν μόνο μπλε σημαίες στα χέρια των κριτών αλλά ταυτόχρονα μπλε φωτεινές ενδείξεις εντός κόκπιτ αλλά και σχετικό μήνυμα στα μόνιτορ που προβάλλονται οι χρόνοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα