Νέο Dacia Duster, νέες προσδοκίες

Το νέο Duster της Dacia, κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη, με πλέον μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, περισσότερο πολιτισμό συνολικά, ο οποίος μάλιστα συνοδεύεται από ένα ανανεωμένο εξωτερικό ευρωπαϊκό στυλ. Well done…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Οι πωλήσεις του νέου Duster θα ξεκινήσουν αισίως την επόμενη χρονιά

στη Γηραιά Ήπειρο, το ανανεωμένο SUV αντιπροσωπεύει ένα εξελικτικό άλμα από γενιά σε γενιά. Θα διατηρήσει τις εκδόσεις 1,5 λίτρων σε diesel και 1,2 βενζίνης. Βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ είναι σχεδόν πανομοιότυπο από άποψη διαστάσεων. Αλλά σύμφωνα με το αφεντικό σχεδιασμού της μάρκας, Laurens van den Acker, κάθε πάνελ στο σώμα του είναι καινούργιο.

Το παρμπρίζ έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός κατά 100 mm για να βελτιώσει το διαθέσιμο χώρο εσωτερικά. Το καπό και η μεσαία γραμμή έχουν ανυψωθεί για να δώσουν μια πιο προστατευμένη αίσθηση στους επιβαίνοντες, ενώ τα φώτα ουράς έχουν ωθηθεί προς τα έξω σε κάθε γωνία.

Οι λεπτομερείς αλλαγές, όπως τα φωτιστικά LED, η οροφή από αλουμίνιο και οι νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών για τα πλούσια εξοπλισμένα αυτοκίνητα, βοηθούν στην ανανέωση της εμφάνισης του Duster, ενώ οι ασημένιες πλαϊνές φάσες που τοποθετούνται μπροστά και πίσω θεωρούνται ανθεκτικές στις γρατζουνιές. Ο Van den Acker λέει ότι η εξοικείωση που προκαλεί το νέο αυτοκίνητο βοηθά στο “να δημιουργήσει μια ισχυρή οικογενειακή εμφάνιση“.

Για πρώτη φορά θα εμφανιστούν μαλακά υλικά στην καμπίνα του Duster. Η αναβάθμιση της ψυχαγωγίας, επιτρέπει στους χρήστες να αξιοποιήσουν την ισχύ επεξεργασίας των smartphone τους μέσω των Android Auto και Apple CarPlay.

Το εσωτερικό έχει ανασχεδιαστεί εκτεταμένα με μια ολοκαίνουργια διάταξη ταμπλό, νέα υλικά και νέα τεχνολογία. Ο νέος πίνακας οργάνων χρησιμοποιεί καθαρότερες επιφάνειες και επανατοποθετεί τους αεραγωγούς, μαζί με νέα όργανα και νέο τιμόνι. Η κεντρική κονσόλα είναι εργονομική στραμμένη ελαφρώς υπό γωνία προς τον οδηγό, με το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας τοποθετημένο ψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα