Μόνο 4 μήνες στην παραγωγή η ανανεωμένη Corvette

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Chevrolet, στις αρχές του 2018 και πιο συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου, το εργοστάσιο του Μπόουλινγκ Γκριν σταματά την παραγωγή της ανανεωμένης Corvette, μετά από μόλις τεσσάρων μηνών εμπορική πορεία.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Πιο αναλυτικά, το προδιαγραφών 2018 εμβληματικό supercar παρήχθη σε μόλις 9.700 κομμάτια, σαφώς λιγότερα από την προηγούμενη γενιά, της οποίας η παραγωγή είχε φτάσει τα 32.782 μοντέλα. Επίσης, η αμερικάνικη μάρκα ανακοίνωσε μετά τις 16 Νοεμβρίου κλείνει

τα βιβλία παραγγελιών, ανοίγοντας δρόμο για το 8ης γενιάς μοντέλο, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2018.

Η προδιαγραφών 2018 Corvette, που συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό όνομα Stingray, διαθέτει στοιχεία όπως φωτιστικά σώματα LED, εισαγωγή αέρα στο επάνω μέρος του καπό, ανθρακονημάτινη οροφή και φυσικά τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Η Corvette Stingray διαθέτει επίσης πλαίσιο αλουμινίου το οποίο εξασφαλίζει 57% περισσότερη ακαμψία σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο, ενώ είναι ελαφρύτερο κατά 45 κιλά.

Ο V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων αποδίδει 461 ίππους και ροπή 63,6 kgm, ενώ στην έκδοση Ζ06 ο ίδιος κινητήρας με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή αποδίδει 660 ίππους, με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 89,0 kgm.

Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 7 σχέσεων, το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα REV MATCH (με το οποίο οι στροφές του κινητήρα κρατούνται σε υψηλά επίπεδα στιγμιαία κατά το κατέβασμα ή ανέβασμα ταχύτητας), όπως επίσης και με ένα αυτόματο 6 σχέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Corvette, αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπου και θα γνωρίζουμε για την ύπαρξη της κορυφαίας έκδοσης ZR1, η οποία θα αποδίδει κατά πάσα πιθανότητα πάνω από 750 ίππους.

Keywords
Τυχαία Θέματα