Με ηλεκτρικό κομπρέσορα το νέο Audi A8

08:48 2/6/2017 - Πηγή: NewsAuto

H νέα γενιά του A8 αναμένεται να αποκαλυφθεί σε ένα περίπου μήνα. Σήμερα έρχονται νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα σχετικά με την τεχνολογία που θα διαθέτει το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της Audi.

Κώστας Φούζας ([email protected])

Mε τη νέα γενιά του A8 η Audi θα επιδιώξει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ανταγωνιστές της, τόσο στον τομέα της σχεδίασης,

όσο και στον τομέα της τεχνολογίας. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά μέσα από τις σελίδες του Newsauto, το μοντέλο παραγωγής θα έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με το πρωτότυπο Prologue και έτσι περιμένουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα που θα ξεχωρίσει σε σύγκριση με τις συντηρητικές προηγούμενες γενιές του Α8.

Στον τεχνολογικό τομέα τώρα, η Audi ισχυρίζεται ότι το μεγάλο πολυτελές μοντέλο της θα έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης (Level 3) και για την κατασκευή του πλαισίου του θα χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα και αλουμίνιο ώστε το βάρος να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Σήμερα, στέλεχος της εταιρείας δήλωσε σε βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι όλοι οι κινητήρες του μοντέλου (βενζίνης και ντίζελ) θα συνεργάζονται με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V, παρόμοιο με εκείνο γνωρίσαμε στο SQ7. Από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, όπου ένας ηλεκτρικός κομπρέσορας μηδενίζει το Lag, η Audi αναφέρει ότι το όφελος από την κατανάλωση θα ξεπεράσει τα 2 lt/100 km.

Keywords
Τυχαία Θέματα