Η παραγωγή του VW Golf ξεπέρασε τις 34 εκατομμύρια μονάδες

10:32 3/1/2018 - Πηγή: NewsAuto

Από την στιγμή της γέννησής του το 1974 το Golf αποτέλεσε μια αδιαμφισβήτητη εμπορική επιτυχία για την Volkswagen και ίσως την πιο σημαντική παρουσία στην μικρομεσαία κατηγορία της οποίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί το μέτρο σύγκρισης.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Παρά τον ιδιαίτερα έντονο και ικανό ανταγωνισμό η εμπορική πορεία του μοντέλου έχει μια συνεχώς ανοδική πορεία. Απόδειξη γι’αυτό αποτελούν τα 1 εκατομμύρια αντίτυπα που παράχθηκαν μόνο μέσα στο 2017 όταν η συνολική

παραγωγή του μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 34 εκατομμύρια μονάδες.

Το Golf χάτσμπακ διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας στην Ευρωπαϊκή αγορά ενώ μεταξύ της γκάμας του μοντέλου την μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η έκδοση estate.

Ωστόσο η μεγαλύτερη αύξηση του 2017 για την VW ήρθε από το Tiguan οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φθάνοντας τις 730.000 μονάδες για την παγκόσμια αγορά με την μεγαλύτερη ζήτηση να σημειώνεται στην Κίνα και τη Γερμανία.

Αναμφίβολα το δίδυμο των Golf και Tiguan αποτελεί την δύναμη κρούσης για την εμπορική κούρσα της εταιρίας. Αναμένουμε λοιπόν την ετήσια αναφορά του ομίλου Volkswagen προκειμένου να δούμε εάν θα διατηρήσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις ή εάν θα βρεθεί τελικά πίσω από τον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi που είχε προηγηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα