Η φουτουριστική μηχανή από τη BMW (vid)

Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει, η οποία ονομάζεται «BMW Alpha». Το 2015, ο βιομηχανικός σχεδιαστής Mehmet Doruk Erdem δημοσίευσε την ιδέα του και δύο χρόνια αργότερα ένας μηχανικός έκανε την ιδέα αυτή πραγματικότητα.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Ο Mark Atkinson κατασκευάζει έναν καινούριο αγωνιστικό κινητήρα κάθε χειμώνα στην Γιούτα, μία πολιτεία των Η.Π.Α. Μόλις είδε την ιδέα του Τούρκου σχεδιαστή αποφάσισε να επικοινωνήσει μαζί του.

“Στην αρχή

ο Mark μου έστελνε μηνύματα σχετικά με τo project «Alpha», αλλά εγώ δεν απαντούσα, γιατί κι άλλοι παλαιότερα μου είχα ζητήσει να τους κατασκευάσω μηχανές, αλλά τελικά δεν έκαναν τίποτα.», δήλωσε ο Mehmet.

Ο Mark λέει στο παρακάτω βίντεο: «Τελευταία φορά επικοινώνησα με τον Mehmet μέσω Instagram με μηνύματα μεταφρασμένα στα τουρκικά και τελικά μου απάντησε κι έτσι βάλαμε μπροστά το έργο μας. Στέλναμε τα πάντα μεταξύ μας, από τη Γιούτα στην Κωνσταντινούπολη και πίσω. Μας πήρε περίπου 16 μήνες.»

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τον μεγάλο λευκό καρχαρία. Διαθέτει έναν κλασικό BMW K75 κινητήρα κι έναν υπερσυμπιεστή για περισσότερη ισχύ.

Στο τέλος του βίντεο, ο Mehmet λέει ότι ονειρεύεσαι κάτι και κάποιος έρχεται και πραγματοποιεί το όνειρό σου. Αυτό το project αποδεικνύει πως κάθε δημιουργικό σχέδιο μπορεί να «τεθεί σε λειτουργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα