Η “ατμοσφαιρική εμμονή” της Lamborghini

Ο Stefano Domenicali είχε κατά καιρούς δηλώσει πως η Lamborghini θα αναγκαστεί δυστυχώς κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, να χρησιμοποιήσει τόσο turbo όσο και υβριδικό σύστημα, για να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική στις προκλήσεις του αύριο που έρχονται…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Είναι σαφής όμως η πρόθεση των ανθρώπων και δη των τεχνικών της Lamborghini

να μην αποχωριστούν την «ατμοσφαιρική λογική» προτού οι απαιτήσεις τους το επιβάλλουν, κοινώς τους αναγκάσει κάποια σχετική νομοθεσία ή φθάσουν στο αμήν… Σε νέα τοποθέτησή του πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ο CEO της Lambo, είπε:

«Εάν κάποια στιγμή υποκύψουμε στα turbo θα το κάνουμε προκειμένου να μειώσουμε τις εκπομπές CO2, όχι για να βελτιώσουμε την ποιότητα του αέρα. Ειδάλλως, όπως είμαστε τώρα, μπορούμε να συνεχίσουμε για λίγο ακόμη. Οι πελάτες μας βλέπουν τον ήχο και την απόκριση ως ένα από τα κριτήρια επιλογής σε εμάς, ωστόσο, δεν είμαστε κολλημένοι στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες. Αν πρέπει να αλλάξουμε, θα το κάνουμε».

Πάντως όπως γίνεται κατανοητό από τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Lamborghini, πιο εύκολα θα δεχθούν την υπερτροφοδότηση στα supercar τους εάν αυτό καταστεί επιβεβλημένο, από ένα plug-in σύστημα, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους πάντα, βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ίδια την εταιρία καθώς και το σπορ προφίλ της.

Keywords
Τυχαία Θέματα