Η Nissan θα καθυστερήσει την διαδοχή του 370Ζ

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπεύθυνος εταιρικού προγραμματισμού της Nissan, Philippe Klein, αποκάλυψε πως η παρουσίαση ενός διαδόχου του 370Ζ δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα άμεσης προτεραιότητας της ιαπωνικής εταιρίας.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

«Το 370Ζ αντιπροσωπεύει μια δημιουργία με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος. Ανήκει όμως σε μια κατηγορία με φθίνουσα πορεία και αυτό κάνει πολύπλοκο κάθε σενάριο σχετικό με την διαδοχή του. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να απομακρυνθούμε από το

κομμάτι που συνδέεται με τον ενθουσιασμό, όμως θα το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο» σημειώνει ο Klein.

Κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει πληροφορίες πως η Nissan προσανατολίζεται στην χρήση του σήματος Ζ σε ένα σπορτίφ crossover, όπως δηλαδή έκανε η Mitsubishi με το Evolution. Όμως ο Klein δεν επιβεβαίωσε εάν κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Την ίδια στιγμή και ο επικεφαλής σχεδιασμού Alfonso Albaisa παραμένει αντίστοιχα φειδωλός στα σχόλια σχετικά με το μέλλον του Z. «Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την σημασία που έχει το όνομα Ζ για την εταιρία μας».

Τα ερωτηματικά λοιπόν σχετικά με το μέλλον της σειράς Ζ παραμένουν πολλά, κάτι που δεν ισχύει για την επόμενη γενιά του Nissan GT-R η οποία πιθανότατα θα συνοδεύεται από μια υβριδική μονάδα ισχύος.

Keywords
Τυχαία Θέματα