Η Maserati ZS3 θυμίζει Alfieri

Το τελευταίο πρωτότυπο που παρουσίασε ο Πολωνός σχεδιαστής Wojciech Jurkowski, βασίζεται σε ένα παλιότερο της Maserati και είναι ένα sport αυτοκίνητο από αυτά που μόνο η Ιταλική εταιρεία θα μπορούσε να κατασκευάσει. Η εμφάνισή του παραπέμπει σε ένα άλλο πρωτότυπο, το Alfieri Concept που παρουσιάστηκε το 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Το

2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Maserati είχε παρουσιάσει το Alfieri Concept και είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με τις δυναμικές γραμμές του που προετοίμαζαν το κοινό για ένα αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον μέλλον από την Ιταλική εταιρεία. Παρά τις προσπάθειες, το Alfieri δεν έφτασε ποτέ στην παραγωγή.

Ευτυχώς όμως, ο Πολωνός σχεδιαστής Wojciech Jurkowski δεν το έχει ξεχάσει ακόμα και παρουσίασε την εξέλιξη εκείνου του πρωτοτύπου, με βάσει το πώς θα μπορούσε να το παρουσιάσει σήμερα η Maserati. Έχει ορισμένα έντονα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει και μοιάζει έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή. Μια οβάλ γρίλια στο εμπρός μέρος με 6 κάθετες «κολώνες», στο κέντρο της οποίας είναι το λογότυπο της εταιρείας, είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο στη σχεδίαση του μπροστινού μέρους.

Οι δύο μεγάλοι αεραγωγοί στις πλευρές του αυτοκινήτου και τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα δίνουν χαρακτήρα στο πρωτότυπο. Το ίδιο κάνει και η γραμμή του αμαξώματος από το πλάι, που το κάνει να φαίνεται ιδιαίτερα δυναμικό ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Από το πλάι, το πρωτότυπο είναι πολύ οικείο, με κάποιες λεπτομέρειες να του δίνουν χαρακτηριστικά γνήσιας Maserati.

Πολύ εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος, με τα «αιχμηρά» φωτιστικά σώματα, το μεγάλο πίσω παρμπρίζ και τον πραγματικά επιθετικό διαχύτη στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Ο σχεδιαστής, οραματίζεται το πρωτότυπό του να παίρνει κίνηση από ένα V12 κινητήρα 6,3 λίτρων και τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα